makeup

#jopatonni

Miss Piggy’s Pearls -blogin kommenttiosiossa Salla halusi tietää, että mikä mun huhtikuun ostossaldo oli, koska ilmoitin heti, että olin tuhlannut erittäin paljon enemmän kuin hän. Ja en oikeasti ollut laskenut yhteen summia – vähän pelotti, vaikka tiesin summan olevan satasissa.

Rahasta ja rahankäytöstä on aina keskusteltu ja varsinkin bloggaajien tuloja ja menoja ruoditaan ympäriinsä. Onneksi itse olen jäänyt noiden ruotimisten ulkopuolelle, ehkä tämän blogipostauksen jälkeen en. Haluan näyttää, että miten yksi kuukausi voi vääristää kuvaa siitä, miten normaalisti elelen.

Niinpä päätin kaivaa kaikki mahdolliset tiedot esiin ja koota ne tähän – tästä voi vielä puuttua jotain, jotka ostettu esim. ruokaostosten yhteydessä.

Englannin reissussa paloi ihan kivasti rahaa. Postauksissa olen nämä esitellytkin jo – high street -ostokset sekä high end -ostokset hintoineen. Yhteensä rahaa Englannin kosmetiikkaan paloi jo 326,14 puntaa eli noin 413 euroa. Pitäisiköhän lopettaa jo tähän? Juu ehei, tämä oli vasta alkulämmittelyä.

Suomeen paluu merkitsi hamstraamista tulevaa isoa blogipostausta varten (halpa harrastus, NOT). Lähinnä korostustuotteita, mutta kyllä sitä kaikkea muutakin tuli ostettua. Nettitilauksena suurin osa. Käyn nämä läpi lähinnä nyt kaupoittain, sillä suurin osa tuotteista tulee esiteltyä myöhemmin blogissa (ja osa tämän postauksen kuvissa).

kardashian_beauty_highlighters

K-Citymarket (Kardashian) = noin 43 euroa
Kicks = ~60€
Kosmetik4less = 28,58 €
BeautyBay = £117.60  = ~149 €
eleven.fi = 112,10 €
Cult Beauty = £71 = ~90 €
Paula’s Choice = 83,22 €
Sephora.pl = 530zl = ~ 121 €
QVC = £39.97 = ~50 €
Sokos = ~180 €
Stockmann = 32 €

YHTEENSÄ noin 1 361,90 euroa! MIT VIT?! Edes itse en tajunnut sen olevan noin paljoa. Ja ei, en ole ostanut näitä velaksi vaan ihan tililtä löytyvillä rahoilla, ennen kuin joku valittaa tästäkin.

Ja ei, tämä ei ole minulle normaalia! Minulla ei ole normaalisti varaa ostella joka kuukausi yli TONNIN edestä kosmetiikkaa enkä haluaisikaan. Yleensä summa pysyy alle 150 eurossa. Tämä oli nyt erittäin erikoinen kuukausi rahatilanteen ja muunkin osalta, joten pystyin tähän eikä edes tiukkaa tehnyt. Osan näistä korostustuotteista tulen varmaan myymään pois sen jälkeen, kun olen ne testannut ja niistä kirjoittanut.

spacenk_haul

Mulla on varaus Bobbi Brownin yhdestä highlighterista ja sen vielä saan ostaa tässä keväällä, muuten en edes tarvitse mitään (ostokset sisältävät esim. silmänympärysvoiteen, joka tulee tarpeeseen).

Eli siis, me kosmetiikkabloggaajat käytetään kyllä ihan omaa rahaa näihin tuotteisiin, vaikka osa onkin saatuja. Tämä on harrastus, kallis sellainen. Taitaa Elisan #jopa300 näyttää nyt aika järkevältä.

Antaa tulla, kuka muu on käyttänyt yli TONNIN kuukaudessa kosmetiikkaan? Voidaanko käyttää #jopatonni tästä?

32 Comments

 • mses

  Itsellä kuukausittainen pyritty maksimibudejtti on 100e ja yleensä lopulta käytetty summa on noin 120e. Vuodenvaihteen aleissa hamstrasin kaikkea ja pääsin 500e asti. Eli Suomessa ostoksissa tuo 1,3ke/kk on vielä kaukana, mutta pelottaa ajatellakin mahdollista tulevaa New Yorkin reissua. Tiedän, että siellä menee samoja summia kuin sinulla tähän kuuhun. Mutta, tämä tekee minut onnelliseksi. <3 Ja tällainen ostossuma vähentää aina monien seuraavien kuukausien ostosmäärää.

 • Salla

  Muhahaaa!! Kiitos tästä 😀 Mäkin just tässä mietin, että Bangkokiin ja Pariisiin olen kyllä saanut palamaan aikamoisia summia. Itse asiassa mulla on kyllä ostoksista postaukset ja hinnat löytyvät suuntaa-antavina netistä… Taidanpa laskea 😀

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   OLE HYVÄ!!! XD Ulkomaille sitä rahaa palaa, koska siihen on säästänyt eikä niin mieti edes niitä summia. Sama kävi Englannissa, en tajunnut että sinnekin meni yli 400e. Mene laskemaan! Mä haluan vuorostani nähdä sun kunnon tuhlailusummat.

 • JonnaH.

  Meni sitten Elisan summa tonnilla rikki. 😀 Mulla menee helposti 150-200€/kk, mut ongelma on just se, että mun kaikki lemppari ihonhoitotuotteet on kalliita ja tohon summaan ei montaa tuotetta mahdu. :p Yleensä aina on joku vakkari lopussa, pelkään sitä, että osuu sellainen kuu, että moni on yhtäaikaa loppu, mut oon onnistunut vielä välttelemään sitä tilannetta. 😀 Niin on jäänyt rahaa sitten muuhunkin.

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   No niin meni 😀 Joo ei mahdu montaa tuotetta, mäkin olen valitettavasti alkanut tykätä kalliimmista ihonhoitotuotteista. Pelottavaa on, kun ne loppuu samaan aikaan, koska pakko ostaa uudet. Yritän aina välissä käyttää jotain muuta, mutta sitten on pakko palata niihin tuttuihin ja hyväksi todettuihin aika nopeasti.

 • Mulan

  Rahan palaminen kosmetiikkaan on siitä pirullista, että kuten säkin oot tehnyt, suuri summa tulee monesta erästä. Jos olisin maksamassa vaikka nettitilausta ja summa olisi nelinumeroinen, niin kyllä sitä silloin tajuis, että nyt on järjetön summa!

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   Näinpä! Mä ajattelin, että joku 600€ ehkä maksimissaan mutta ei. Aloin keräämään noita niin yhtäkkiä tajusin että tämäkin puuttuu. Pahinta on, että nettitilauksissa osa on vielä toimitusmaksuja eli toisaalta vähän turhaan mennyt siinä rahaa lisää.

 • Päivi

  Arvostan sitä, että kerroit summan julkisesti, koska onhan tuo paljon rahaa. Mulla meni huhtikuussa varmaan 400e, mistä koin pientä morkkista ihan sen vuoksi, että mun pitäisi säästää häihin, häämatkaan ja auton korjaukseen. Noihin kolmeen asiaan menee heittämällä 10000e, joskin maksan tuosta itse puolet ja mies maksaa loput. Silti, ajattelin pitää toukokuussa ostolakkoa. 😀

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   No niin on paljon rahaa 😀 Mulla ei ole nyt mitään isoja juttuja tulossa mihin pitäisi säästää enemmän kuin mitä nyt jo säästän kuukausittain. Tukholmaan kesällä, mutta siihenkin on jo rahat. Mä ajattelin kanssa, että pidän kosmetiikan kanssa ostolakkoa (paitsi jos se Bobbi Brownin juttu tulee, sen saan ostaa).

 • Emma

  Mua vaan jotenki naurattaa tämä, vaikka varmaan pitäis mukamas sormea tässä heristellä 😀 parempi överit ku vajarit ja sitä rataa!

 • Annukka

  Onhan tuo paljon rahaa mutta voisihan sitä mennä paljon turhempaankin 🙂
  Olen “aina” luullut, että kun saatte niin paljon tuotteita testattavaksi niin sitä rahaa menisi vähän mutta ehkä ne testattavat ei ole aina niitä, mitä haluaisi ja sitten ne on ostettava itse.
  Minua ei häiritse yhtään toisten rahanmeno, kunhan se ei ole mun kukkarosta 🙂
  Ihanaa kevätkesää!

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   Testiin tulee välillä paljonkin tuotteita mitkä eivät ikinä päädy blogiin erinäisistä syistä. Purkkimafiassa ei voi blogata ilman kauheaa kasaa purkkeja, näköjään 😀 Näinhän sen pitäisikin mennä, ei muakaan haittaa mihin muut omat rahansa törsäävät. Ihanaa kevättä sinullekin!

 • Sissi

  Omat ostokset tuntuu säälittävältä räpellykseltä ja mulla on tukka pystyssä, jos menee yli 150€ kuukaudessa. Toki pienillä tuloilla ei voisi oikein tuotakaan laittaa, että ainahan nää pitää suhteuttaa eikä vaan tuijottaa sitä summaa. Musta on kiva, että tästä keskustellaan julkisesti:)

 • Huutis

  Tässä kuussa meni varmaan päälle 3´400 euroa. Käytiin Heldingissä ja siellähän on se MAc, joten annoin mennä ja kunnolla. Olen päättänyt, että ostan merkin tuotteita vain livenä tai muuten alkaa palaa ihan liikaa rahaa. Lisäks on tullut osteltua muutamia perusjuttuja ja halppismerkkien tuotteita. Oishan tonkin summan voinut käyttää järkevämminkin, mutta toisaalta tiedän, etten voi tän jälkeen tuhlata pitkään aikaan noin paljon kosmetiikkaan, joten ei tunnu pahalta.

 • hellin

  Mulla on mennyt hirmuisia summia erityisesti silloin vielä, kun olin hajuvesistä innostunut. Onneksi ne säilyy sentään oikein säilytettyinä, kuten tietty puuterimaiset meikitkin.

 • Katarooma

  No hups. 😀

  Oon monesti miettiny sitä, että miksi joitakuita kiinnostaa toisten ihmisten rahankulutus kauheasti ja sitä pitää sitte suureen ääneen kauhistella. Kyllä kait aikunen ihminen saa tehä rahoillaan mitä haluaa? Oletan, että suurin osa ihmisistä ostaa asioita omien varojensa mukaan. Ja jos ei ostaiskaan, ni eihän se mun ongelma oo. 😀

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   Ihmiset ovat luonteeltaan aika uteliaita ja raha on aina ollut vähän tabu – ainakin Suomessa. Mua kyllä ihmetytti välillä ihmisten tuhlausinto kun olin vielä perinnässä töissä, lainat retuperällä, mutta lomalle piti päästä ulkomaille.

 • Mari

  Ihanaa, mun 700€ ei tunnu enää ollenkaan niin pahalta 😀 Tää on tosiaan kallis, mutta rakas harrastus ja mielellään laitan siihen rahaa :).

 • Ilona

  #jopatonni 😀 Mulla on mennyt parhaimmillaan varmaan jotain 500€ kuukaudessa kosmeen, mutta nyt on ollut kuukausia kun en oo ostanut oikeastaan kuin jonkun perusmiselliveden, eli ollaan jääty alle 20€:n. 😀 Mun mielestä harrastukseen saa ja voi käyttää rahaa, jos oma elämäntilanne sen sallii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.