hair

Hiustenhoitokombo Lushilta rasvaisille hiuksille

*-merkityt tuotteet saatu PR-näytteinä

Itse olen aina kärsinyt nopeasti rasvoittuvista hiuksista ja tämän takia olen ollut vähän kuivashampooaddiktikin. Kesä tuntui vain pahentavan tilannetta entisestään – hikoilu ei nyt ainakaan auttanut asiaa.

Olen kärsinyt nopeasti rasvoittuvista hiuksista varmaankin koko elämäin – ainakin teini-iästä lähtien. Hiusten blondaaminen kylläkin toimi tähän tosi hyvin – kuivat hiukset imivät itseensä ylimääräistä talia, joten hiukset eivät näyttäneet rasvaisilta. Ongelma on nyt siinä, etten ole blondannut – tai edes värjännyt – hiuksiani pariin vuoteen eli tällä hetkellä käsissäni ovat liukkaat ja hennot hiukset sekä rasvoittuva päänahka. Olen kokeillut ties mitä tuoteita, mutta löysin lopulta kombon, joka pitää hiukseni hyvinä jopa kaksi päivää – ennen kuin jouduin jo toisena päivänä tunkemaan hiuksiini suuren määrän kuivashampoota.

Nimittäin Lushilta löytyi todella hyvä kombo – Jumping Juniper -shampoo ja Veganese-hoitoaine*!

lush squeaky green

Sen jälkeen, kun Squeaky Green -shampoo* lopetettiin, olin erittäin pettynyt ja harmissani. Se nimittäin toimi paremmin kuin hyvin omissa hiuksissani, vaikka välillä siinä olevia rosmariininpaloja saikin repiä hiuksista pois suihkussa. Testasin tässä välissä Seanik-shampoonkin*, mutta se ei toiminut hiuksissani yhtä hyvin kuin moni on hehkuttanut. Hiukseni eivät olleet tuuheammat tai kestäneet puhtaina yhtään pidempään kuin muillakaan shampoilla. Vaikka käytin palan loppuun, päätin, etten osta sitä uudestaan. Niinpä kävelin yksi päivä Lushille ja nappasin mukaani Jumping Juniperin. Siskoni on muistaakseni tätä käyttänyt ja esim. Minnan mies on tästä tykännyt. Niinpä ajattelin, että tätä haluan kokeilla.

Lushin sanoin, Jumping Juniper on tarkoitettu rasvoittuvalle päänahalle:

Mikäli hiuksesi ovat nopeasti rasvoittuvaa sorttia, saattaa tämä olla keinosi pidentää hiuspesuväliä. Kataja pilkkoo tehokkaasti öljyisyyttä, kun taas laventeli ja rosmariini tasapainottavat päänahan. Sitruuna- ja limeöljy viimestelevät hiuksesi jättäen vastustamattoman kiillon!

Hinta näillä shampoopaloilla ei todellakaan ole paha (13,95 euroa), varsinkin, kun nämä kestävät todella monta pesua enemmän verrattuna nestemäiseen shampooseen.

lush hair

Sitten se toinen pelastava enkeli, nimittäin Veganese-hoitoaine*. Olen tähän mennessä käyttänyt – ja rakastanut – Kiehl’sin Amino Acid -hoitoainetta, mutta nyt kun sain Veganesen PR-näytteenä, niin päätin kokeilla sitä ennen uuden Kiehl’sin ostoa. Ja onneksi kokeilin!

Tämä kevyt hoitoaine on pakattu merilevällä, laventelilla ja rosmariinilla tuomaan kiiltoa ja ilmavuutta. Agar agar -geeli muodostaa yksittäisten hiussuortuvien päälle pehmentävän kalvon, ilman että se latistaa, kun raikas sitruunaöljy ja -mehu takaa kiillon! Ei pelkästään vegaaneille!

Tämä on todella ohutta hoitoainetta, alkuun olin varma, ettei tämä tee hiuksilleni mitään. Kuinka väärässä olinkaan! Tämä jättää hiukset pehmeiksi ja kiiltäviksi ilman, että lätistää hiuksia. Ja jopa minä pystyn laittamaan tätä päänahkaani, ilman, että hiukseni rasvoittuvat yhtään enempää. Olen siis hieronut tätä ihan latvoista päänahkaan, jotta päänahkani saa hieman kosteutta – sillä tällä hetkellä en ole varma kiukutteleeko päänahkani kuivuudesta vai onko se nyt vain ihan normaalissa olotilassaan.

Minulla on nyt ollut testissä 100g versio (10,95 euroa), joka on kestänyt aika hyvin monta viikkoa, mutta pakko seuraavaksi ostaa joko 250g (19,95€) tai jopa 500g (29,95€) versio. Sillä tästä en luovu ihan heti!

Onko teillä suosituksia tuotteista rasvoittuvalle päänahalle?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.