Uncategorized

Ihonhoidon ABC

A – AHA, hedelmähapot. Käytän AHA-tuotteita noin joka toinen ilta kirkastamaan ihoa. Joka toinen ilta, katso kohta B.

B – BHA, salisyylihappo. Näin akneihoisena tykkään käyttää 2% salisyylihappoa noin joka toinen ilta. Joka toinen ilta, katso kohta A.

oobd_cosrx_bha

C – Clarisonic. Värisevä harja kasvoille. Syvempää puhdistusta saa hakea. En käytä joka ilta, noin 3 kertaa viikossa.

D – Double Cleansing Method. Kaksoispuhdistus. Ihan pakollinen, jos käyttää yhtä paksua meikkiä – tai vedenkestävää – kuten minä. Meikki pois erikseen ja sen jälkeen sitten iho puhtaaksi siihen soveltuvilla tuotteilla.

E – Entsyymikuorinnat. Hellävaraisemmat kuorinnat herkälle iholle, kuin rakeiset kuorinnat.

F – Facial eli kasvojen syväpuhdistus höyryn avulla. Joko voi tehdä kotona – en suosittele – tai mennä kosmetologille. Pitäisi itsekin varata aika, sillä se tunne, joka kasvoilla on kunnon puhdistuksen jälkeen on niiiiiiiin ihana.

G – Gommage. Kuka tietää mitä tuo sana tarkoittaa? Mä olin alussa vähän öööö, ei hajua, mutta pakko oli katsoa kun törmäsin muutamiin gommage-tuotteisiin. Gommage on kuorintatapa eli rakeeton voide tai geeli, joka levitetään iholle ohuesti. Sen annetaan hieman kuivahtaa ja tämän jälkeen hierotaan iholta pois. Hieroessa hieman tahmea tuote vie mukanaan ihon pintasolukkoa. Kuulostaako tutulta? V10 Plus Water Based Peeling on juurikin tällainen.

oobd_carmex

H – Huulirasva. En voi elää ilman! Addicted!

I – Ihotyyppi. Jos et tiedä ihotyyppiäsi, voit vahingossa ostaa liian rajuja tai ei tarpeeksi tehokkaita tuotteita. Jos et tiedä onko ihosi kuiva, normaali, sekaiho tai jotain muuta, niin kannattaa ottaa selvää vaikka asiantuntijan avustuksella.

v10_plus_hyaluronic_acid_deep_moist_gel

J – Japani ja japanilainen ihonhoito. Kiitos japanilaisten, meillä on sellainenkin ihmeellinen tuote kuin hyaluronihappo.

K – Kuorinta.

L – Liposomit. Kosmetiikassa nämä auttavat kuljettamaan aktiivisia ainesosia ihon pintakerrokseen.

M – Meikittömät päivät. Haluan antaa ihoni välillä hengähtää kaikesta määrästä meikkiä, mitä yleensä sille tungen. Jos en ole menossa minnekään, niin yritän olla käyttämättä meikkiä ollenkaan – lähi-Siwan reissukin hoituu meikittä.

N – Naamiot. Rakastan naamioita, niillä saa nopeasti näkyviä tuloksia.

O – Oma ihosi. Kyseessä on sinun oma ihosi, kuuntele sitä. Kaikki tuotteet eivät silti toimi kaikilla, vaikka olisi kuinka samantyylinen iho kyseessä.

P – pH. Mitä alhaisempi pH, sitä tyjympi happo on kyseessä. Happotuotteiden pitää olla tarpeeksi matala-pH-arvoisia tai muuten happo ei tee mitään. Liian kova happamuus taas tuhoaa ihoa.

Q – Q10 eli ubikinoni. Antioksidantti. Estää ja vähentää vapaiden radikaalien tuottamia kudosvaurioita.

R – Retinoli eli A-vitamiini. Kommunikoi solutasolla ja saa solut käyttäytymään kuin nuoremmat solut eli ne korjaavat itseään nopeammin. Näin ollen retinoli toimii esim. ryppyihin ja pigmenttimuutoksiin.

S – Silmänympärysvoide. Tähän voi käyttää joko silmänympärykselle erikseen myytävää tuotetta tai kasvovoidetta, joka soveltuu myös herkälle silmänympärysiholle.

T – Tuoksut. Vaikka tuoksuvat kasvovoiteet ja muut tuotteet ovatkin aivan ihania, voivat ne herkkäihoisille aiheuttaa ihon punoitusta tai kutinaa. Itse tykkään voiteista, joissa on joku tuoksu -edes luonnollisesti. Onneksi en kärsi herkästä ihosta.

U – UV-valolta suojautuminen. Aurinkovoiteet ovat ehdottomat, myös talvella! Varsinkin näin vaaleana voin palaa viidessä minuutissa keskipäivän auringossa. Joten SK30 tai korkeampi, kiitos!

oobd_vichy_purete_thermale

V – Vichy ja muut ranskalaiset apteekkikosmetiikkabrändit. Jostain syystä ranskalaiset vain osaavat apteekkituotteet, monet niistä perustuvat johonkin lähteeseen ja lähteen veteen.

W – Water, Wasser, Woda. Miksi kutsutkaan, niin liian vähäinen vedensaanti näkyy ja tuntuu sekä elimistössä että ihan ihossakin.

X – Xylitol. Ei kuulu naamaan – paitsi jotkut käyttävät finnien päälle – mutta en keksinyt muutakaan ja (katsokaa kommentit alta, xylitol on antibakteerinen ja sitä löytyy esim. Lumenen tuotteista tai suositeltu atopiaiholle) hampaista on hyvä pitää huolta!

Y – Yövoide. Itse käytän välillä kuiville iholle tarkoitettuja päivävoiteita yövoiteina, sillä oma ihoni tarvitsee öisin enemmän kosteutta. Kuitenkin osa yövoiteista voi olla liian rasvaisia iholleni. Niinpä kosteutus on päiväin sana!

Z – Zzzzz. Kyllä, minäkin tarvitsen lisää unta. Ja huonot unet näkyvät heti aamusta naamalla. Ei ole kiva look.

Å ja Ä – Todellakin åååå äääää, ei hajua mitä näihinkin voisi keksiä. Mutta samanlainen fiilis tulee välillä, kun lukee eri ihmisten mielipiteitä siitä, miten ihoa kuuluu hoitaa. Hoida sitä, niin kuin parhaalta tuntuu. Katso kohta O.

Ö – Öljyt. Olen alkanut käyttämään öljyjä niin hiuksiin, kasvoille kuin vartalollekin. Alkuun pelkäsin, että akneen taipuva ihoni ottaisi itseensä, mutta varsinkin arganöljy soveltuu iholleni hyvin.

Mikä on teidän tärkein aakkonen ihonhoidossa?

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.