skincare

Huulivikko – huulimeikin pohjustus

Kuinka moni pohjustaa huulimeikkiä muulla kuin esim. meikkivoiteella tai huulikynällä? Itse olen välillä kyllä tosi laiska näiden pohjustusten kanssa, joten harvemmin tulee niitä kaivettua esiin – varsinkin jos huulimeikki on esim. nude jolloin sitä voi heitellä huulille ilman rajaustakaan.

Huulten pohjustuksen idea on oikeastaan pitää huulimeikki huulilla pidempään kauniina sekä estää sitä leviämästä huulten rajojen ulkopuolelle (bleeding). Omat huulimeikkini leviävät helpoiten kulmista, sillä siellä on aknen aiheuttemaan arpeutumaa, jonka takia huulten raja on vähän epätasainen.

Itselläni on käytössä kaksi tuotetta, jotka hieman eroavat toisistaan. Toinen on ArtDecon näkymätön huultenrajauskynä, joka siis sopii minkä tahansa värisen huulipunan kanssa. Tämä on tarkoitus laittaa huulipunan alle huulten rajaan ja hieman sen yli, jolloin huulimeikki ei pääsisi leviämään.

Toinen on MACin Prep + Prime Lip, joka muuten haisee ihan liimalle – ainakin omaan nenääni. Se on myös läpinäkyvää ja hieman tahmeampaa, jolloin päälle laitettu huulituote pysyy paremmin paikoillaan.

Hokasin Kicksistä myös, että Diorilla on Fix It, joka on tarkoitettu silmille, huulille sekä naamalle. Sen pitäisi pohjustaa ja peittää. En tajunnut katsoa, että onko kyseessä vain hieman tahmeampi peitepuikko.

Jos huulet ovat sellaiset, ettei niiden rajojen yli juurikaan huulipuna leviä, niin moni selviää hyvin ilman erillistä pohjustusta – peitevoide tai meikkivoide tekee saman työn. Itselläni tummemmat värit tarvitsevat hieman enemmän apua. Kesäisin pisamani antavat huulille ihan naturellin rajauksen nudesävyille.

Miten te pohjustatte huulimeikkinne?

Inglotin rajauskynä saatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.