skincare

Huuliviikko – huulten kosteutus

Huulten iho on erittäin herkkää ja huulet tarvitsevat huolenpitoa. Huulten ihosta puuttuu luonnollinen rasva sekä hikirauhaset, tämän takia huulten iho kuivuu helposti. Varsinkin näin syksyisin, kun ilmankosteus laskee asunnoissa lämmityksen alettua, niin itse ainakin huomaan sen ihana ekana huulissani. Monella ihmisellä on myös tapana purra tai nuolla huuliaan, jotka vain pahentavat tilannetta.

Millä tavoin voi itse auttaa huulia säilymään pehmeinä?

  1. Lopeta huulten nuoleminen ja pureskelu
  2. Juo vettä
  3. Käytä huulivoidetta
  4. Syö rautaa tai B-vitamiinia, jos tarvetta

Itse olen yrittänyt hillitä omaa huolten puremista ja nuolemista. Vaikka nuoleminen auttaakin hetkeksi, pahentaa sylki haihtuessaan tilannetta. Veden juonti nyt on vastaus kaikkeen, jos et juo tarpeeksi, niin koko vartalo on kuivahko. Anemia tai B-vitamiinin puutos voi pahentaa huulten halkeilua. Itse kärsin anemiasta eikä raudan syöntikään oikein sitä auta, niin olen oppinut elämään kuivien huulienkin kanssa – osittain.

Mutta koska huulirasvoja on erilaisia, niin kannattaa hieman katsoa, että mitä ne ovat syöneet. Vaseliini tai mehiläisvaha auttaa tekemään huulille suojan, jolloin kosteus ei haihdu huulilta. Kamferi tai mentholi voivat viilentää huulia, jolloin kuumotus loppuu ja huulet tuntuvat heti mukavammilta. Öljyt, shea-voi ja e-vitamiini ovat kunnon kosteuttajia. Itse yleensä käytän paria huulirasvaa varsinkin ennen yötä – alle kosteuttavaa ja päälle vaseliini, jolloin alle laitettu kosteuttaja ei haihdu huulilta. Komboni on yleensä Carmex alle ja päälle vaseliini tai Nivea Butter (jossa itsessään on myös esim. shea-voita).

Tässä vielä pieni katsaus siitä, että mitä kaikkea pelkästään Anttilasta voi löytyä – eli valinnanvaraa on!

Jos huulet ovat erittäin rohtuneet, niin käytän punaista Bepanthenia niille – vaikka sarjasta löytyy myös huulille tarkoitettu voide.

Huulirasvassa tulisi myös olla suojakerroin – vähintään 15. Itse en tätä käytä, jos lisäilen töissä tai kotona – enkä ole menossa ulos. Oma lempparini suojakertoimellisesta huulirasvasta on ACOn keltainen.

Yksi mikä jäi harmittamaan on se, että en juurikaan Suomesta löytänyt huulinaamioita. Jamelalla on sellainen kultanaamio, mutta muuten en ole itse kaupoissa niihin törmännyt. Tietääkseni näitä kuitenkin USAsta löytyy ihan hyvin. Oletteko te törmänneet? Moni taitaa vain käyttää paksumpaa kerrosta huulirasvaa naamion sijaan esim. yötä varten.

Minnalta tuli juuri sunnuntaina postaus hänen viidestä lempihuulirasvastaan. Suosittelen lukemaan, sillä olen Minnan kanssa aika pitkälle samaa mieltä.

Mikä on teidän lempihuulirasva rohtuneille huulille?

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.