lifestyle

Huhtikuu tiivistettynä

Se on jo toukokuu. Huhtikuu tuntui menevän todella nopeasti ohi. Käydään nopeasti läpi, että mitä huhtikuussa tapahtui – ja vähän miksi tämä blogin päivitys on jäänyt noin 1krt/vk.

Huhtikuun alussa kävimme katsomassa Eddie Izzardia Finlandia-talolla. Show oli todella hyvä ja Eddie Izzard oli tuttu oma itsensä lavalla.

Myöhemmin samalla viikolla olin siskollani suunnittelemassa heidän häitään – paikalla hääparin lisäksi minä kaason roolissa ja siskoni ystävä, joka on morsiusneitona.

Otimme maalis-huhtikuun vaihteessa itseämme niskasta kiinni ja päätimme olla aikuisia, ainakin mitä ruokaan tulee. Teemme viikonloppuna listan seuraavan työviikon (ma-pe) illallisista ja tilaamme ne kotiin kannettuna lähimmästä Cittarista. 10e on pieni hinta siitä, että joku tuo meidän ruoat ovelle, koska meillä ei ole autoa. Näin ei tarvitse miettiä, että kuinka paljon jaksaa kantaa – eikä minun tarvitse käydä kaupassa joka päivä töiden jälkeen ja miettiä nälkäisenä että mitä syödään, ja ostaa turhia välipaloja.

Meillä kävi tosi vähän virpojia tänä vuonna – mikä tarkoitti sitä, että meidän tuli syötyä järkyttävät määrät Kinder-munia.

Pääsiäinen meni pääasiassa koomatessa kotona – lauantaina kävin rapsuttelemassa ihanaa Obia ja juttelemassa muutaman muun kosmetiikkabloggaajan kanssa Ilonalla. Oli ihana ilta ja tulipa kerrankin ajeltua metrolla Matinkylästä Mellunmäkeen asti – nyt on kaikki päätepysäkit käyty läpi.

Vaikka suurimman osan pääsiäisestä vietinkin rauhallisesti sohvalla tai sängyllä, niin pieni siivouskärpänen iski ja päätimme miehen kanssa käydä läpi meidän keittiön kaapit – varsinkin kuivaruokakaappi oli täynnä jo vanhentuneita tuotteita eli nyt kaapissa on tilaa.

Olemme myös siskon ja isän kanssa suunnitelleet äidin 60-vuotissyntymäpäivälahjaa, joten jos äiti luet, niin en kerro enempää! Sanotaanko, että sähköpostit ovat viuhuneet tiheään tahtiin ja olen käynyt siskon kanssa ihan kasvokkainkin läpi suunnitelmia.

Huhtikuu on myös syntymäpäiväkuukauteni ja syntymäpäiväviikonloppu menikin todella nopeasti. Lauantaina oli taloyhtiön kevättalkoot, jonka jälkeen päätimme käydä syömässä nepalilaisessa – Malai Kofta on NAM! Sunnuntaina oli THE päivä ja mies hukutti minut lahjoihin heti aamusta, teki meille amerikkalaisia pannukakkuja mansikoilla ja vaahterasiirapilla sekä lattea aamupalaksi. Itse nypläsin Maria Tashin korviksen korvaani – on muuten todella vaikeaa nakkisormilla. Iltapäivällä lähdimme syömään ja päädyimme Makaronitehtaaseen, sillä tiesimme että saisimme ruoan suht nopeasti ja vatsamme täyteen, ennen kuin suunnistimme Helsinkiin. Helsingissä esiintyi Dara O’Briain, jonka standup show nauratti huolella.

Ja sitten oli vappuaatto, joka meni kotona hengaten. Siihen se huhtikuu loppuikin.

Olen myös viime viikot kärsinyt todella pahasti aknen takaisintulemisesta. Luultavasti johtuu siitä, että viime kesänä vaihdettiin hormonikierukkaan, jossa on reippaasti vähemmän hormonia kuin pillereissä tai renkaissa. Niinpä olen nyt valmis kokeilemaan ihan mitä vain, jolla tämän naaman saisi parempaan kuntoon. Tässä samalla naputtelen tilausta Elevenille, Mario Badescun kaikki mahdollinen rikkiä sisältävä purkki lähtee ostoskoriin.

Työrintamalla on ollut kiireistä, sillä esimieheni on ihan juuri jäämässä eläkkeelle (tai ensin lomalle ja sitten eläkkeelle) ja uusi esimies aloittaa jo ensi viikolla. Niinpä nykyinen esimies on ladannut minulle kaiken mahdollisen tiedon, mitä ei välttämättä ehdi siirtää uudelle esimiehelle ennen lähtöään. Tämän lisäksi on ne vanhatkin työt, mitkä pitäisi tehdä. Olen kuitenkin yrittänyt olla tekemättä ylitöitä, mutta aamuisin nouseminen on ollut sen verran vaikeaa, että olen kotona yleensä kuuden aikaan, jonka jälkeen onkin sitten normaalit iltarutiinit (iltaruoan laitto jne.). Ja yhdeksän jälkeen ei enää innosta alkaa avata konetta ja käsitellä kuvia. Kuvia olen kyllä ottanut aina, kun jotain olen saanut tai erilaisista meikeistä, mutta niiden käsittely on tällä hetkellä se kompastuskivi. Tekstin tuottaminen ei ole ongelma, sitä tulisi vaikka ja kuinka paljon – aiheitakin on päässä ja ylhäällä vaikka millaisia.

Ongelmaksi on myös tullut se, ettei Photoshop-versioni tue kameran RAW-tiedostoja, joten joudun ensin RAW-versiot muokkaamaan toisessa ohjelmassa ja sitten JPEGit Photoshopilla loppuun. Ja nyt on ollut ongelmia RAW-tiedostojenkin muokkauksessa, jonka takia värit ovat vääristyneet tai kuvat liian tummia tai ylivalottuneita. Eli tällainen pieni tekninen ongelmakin.

Mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja istahdin tähän koneelle, että saan käsiteltyä ainakin pari postausta ensi viikolle ja toivottavasti sitäkin seuraavalle viikolle, niin ei tulisi näin pitkiä jaksoja blogipostausten välillä.

Ai niin, ja Belzebubsin albumi tuli ulos! Sitä on nyt kuunneltu aika monta kertaa eli hyvä on!

Miten teidän huhtikuu meni?

One Comment

  • Salka

    Huhtikuu meni kiireen täyttämänä yhdessä vilauksessa, kevätväsymys ja työkiireet ei ole kiva yhdistelmä. Joku tuollainen ostoslista koko viikolle kerralla mietittynä olisi hyvä varmaan meilläkin, tietty pitäisi eka keksiä ne järkevät arkiruoat 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.