

Hedelmäinen granola
Lopultakin lupailemaani granolan reseptiä tarjolla. Olen viime aikoina katsonut paljonkin Niomi Smartin videoita ja vaikka itse syönkin lihaa – ja epäterveellisesti – ovat hänen reseptinsä aivan ihanan näköisiä. Niomilta on itse asiassa tulossa noin viikon päästä kirjakin ulos, en ole vielä päättänyt tilaanko sen. Mutta siis, yhdessä YT-videossaan Niomi antoi ohjeen “long-lasting granola”lle eli pitkään säilyvälle granolalle. Tämä säilyy tiiviissä lasipurkissa noin 4 viikkoa. Omani on menossa kolmatta viikkoa ja luultavasti loppuu kohta. On sen verran hyvää.
Niomin reseptissä kaikki ovat kuppeina mitattuina ja koska omistamme samoja mittakuppeja, niin en ole näitä vääntäny desilitroiksi. Yksi cup on 250ml eli voitte itse koittaa sillä tehdä, jos ei satu cup-mittoja löytymään kotoa.
Itse ostin kaikki oman granolani ainekset Ruohonjuuresta, tuli muuten vähän kallista – pähkinät ja kuivatut hedelmät eivät ole halpoja. Ostakaa kuivattu aprikoosi paikasta, jossa niitä ei ole käsitelty rikillä aprikoosin värisiksi. Luonnollisesti kuivatut aprikoosit ovat ruskeita.
Aineosat:
2 cups kaurahiutaleita
1 cup manteleita
1 cup pekaanipähkinöitä
1/2 cup kurpitsansiemeniä
1 cup kuivattuja hedelmiä (itse käytin viikunaa, aprikoosia ja rusinoita, mutta mitä tahansa kuivahedelmiä voi käyttää)
1/2 cup kookoslastuja (taisin vetää vähän enemmän, mutta mä rakastan kookosta)
1/2 cup vaahterasiirappia (itse laitan seuraavalla kerralla vähän vähemmän, jotain 1/4 ja 1/2 cupin väliltä, sillä 1/2 mitalla tulee aika makeaa)
1/4 cup kookosöljyä tai mitä tahansa kasvisöljyä, jos ei kookosta löydy (itse käytin ihan rypsiöljyä, koska kookosöljy oli loppu)
Valmistusohje:
- Lämmitä uuni 170°C
- Sulata kookosöljy kattilassa miedolla lämmöllä (tai jos käytät muuta öljyä, niin lämmitystä ei tarvita)
- Kattilassa tai isossa kulhossa sekoita öljyn sekaan vaahterasiirappi ja tämän jälkeen sekoita mukaan kaura, siemenet ja pähkinät
- Levitä uunipellille tai metalliselle uunivuoalle tasaisesti ja paista uunissa 15 minuuttia
- Ota pois uunista ja sekoita mukaan kookoslastut sekä kuivatut hedelmät
- Laita takaisin uuniin noin 5 minuutiksi, tai kunnes granola on kauniin kultaista
- Anna jäähtyä, ennen kuin laitat granolan ilmatiiviiseen purkkiin
- Nauti!
Itse olen tykännyt tästä joko ihan maidon kanssa tai Alpro Soyan vaniljanmakuisen “jugurtin” kanssa. Nam!
Onko teillä jotain lempigranolan ohjetta jemmassa?




2 Comments
Salka
Mä rakastan Granolaa, mutta saan helposti pähkinöistä naaman kukkimaan! Täytyisi tehdä itse sellainen “sisältää vain vähän pähkinää”-versio 😀
HennaV
Mulla kaksi peräkkäisinä päivinä nautittua appelsiinia saa naaman kukkimaan. Pähkinät näin pienenä annoksena menee – ja kun en syö tuota päivittäin.