makeup

Full Face Using Old Faves -tag

Shaaanxo teki tällaisen tagin omalla kanavallaan eli tarkoitus on käyttää vanhoja suosikkeja ja katsoa pitääkö niistä enää. Kävin siis läpi vanhoja 2009-2012 postauksia läpi, jotta löytäisin vanhat suosikkini. Ja olin unohtanut todella monta tuotetta – osaa ei edes enää valmisteta ja koska kuvat ovat kadonneet (jossain levyllä jossain) niin en edes pystynyt tuomaan mieleeni miltä ko. tuotteen purkki näyttää.

Mutta siis tämän päivän postaus on vanhoilla suosikeilla tehty meikki. Osan jouduin korvaamaan, koska en halunnut tuhlata rahoja ns. turhaan tai tuotetta ei ole enää saatavilla. Ja jätin kuvien parantelun niin minimiin kuin pysyin, jotta näette kaikki finnit, punaiset läiskät ja kuoriutuvan nenän.

my_old_makeup_faves_tag_meikki

Pohjustus oli helppo – Smashbox Photo Finish Primer (siis alkuperäinen). Itselläni on vain Light-versio tällä hetkellä, joten käytin sitä sekä Benefit Porefessionalia nenän ympäristössä (VÄÄRIN, nenä kuoriutuu niistämisen takia, ei ollut kiva näky), joka on lähimpänä omistamistani alkuperäisen Photo Finish Primerin tuntemusta. Luomivärien pohjustukseen käytin Lumenen pohjustajaa tai UDPP:tä – minulla oli muutamakin sellainen vanhassa purkissa oleva, mistä oli vaikea saada lopputuotetta ulos.

Ehdoton meikkivoiteeni oli vuonna 2009-2010 Goshin X-ceptional Wear, joka oli ihan pakko ostaa uudestaan ja kyllä, Sokoksella oli vielä yksi minun sävyssäni (11) oleva meikkivoide ja vielä 40% alennuksessa. Kaching! Tämän lisäksi vähän myöhemmin mukaan tulivat Lancôme TIU, Revlon Colorstay ja Bourjois HealthyMix (kaksi jälkimmäistä löytyy vieläkin).

Goshin Touch Up -peitevoidetta en enää löytänyt, mutta Benefit Erase Paste löytyy (sekä yksi avaamatonkin). Niinpä korvasin Goshin myöhemmällä suosikilla – Maybellinen Fit Me:llä. Koska näköjään Gosh oli kova sana, niin Goshin Translucent Loose Powder oli kovassa käytössä – en löytänyt enää kaupasta – tai vastaavasti Rimmel Stay Matte (korvasin tämän täysin uudella Rimmelin Clear-puuterilla, joka on vähän samanlainen koostumukseltaan).

Pahinta oli kulmat – ja sen näkee kuvistakin, vaikka käytin eri tuotteita. Käytin joko Oriflamen duoa (puuteri ja vaha) tai Rimmelin kulmakynää sävyssä 002 Hazel. Mutta varsinkin kynä teki kulmistani liian lämpimät, kuten mikä tahansa tuote, joka ei ole täysin kylmä – omaan liikaa punapigmenttiä ja se tunkee kulmistakin läpi.

full_face_using_old_faves_makeup_tag

Inglotin Bronzer sävyssä 80 oli kovassa käytössä ja – KAUHISTUS – Urban Decay Gilded. Jälkimmäinenhän on tosi kultainen. Juu ei näin Henna. Vuonna 2012 tuli sentään MACin Soft Sand (omistan sen vieläkin) ja se oli sentään vähän kylmempi sävyltään (ei kuitenkaan mikään contour-sävy). Ensimmäinen OIKEA contour-sävyni on ollut NYXin Taupe-poskipuna.

Harmittaa ihan sikana, että heitin juuri vähän aikaa sitten vanhimmat poskipunani pois – MaxFactorin English Rose (vuodelta kirves) ja Avonin Coral Myth (blogin alkuajoilta). Niinpä poskille pääsi Maybelline Fit Me Blush sävyssä Medium Rose, josta omistan jo toisen. Tämä ei ole kyllä enää niin paljossa käytössä, on todella huonopigmenttinen, mutta ei tällä ainakaan pelleposkia saa.

Korostuspuuteria olen käyttänyt jo paljon ennen kuin siitä tuli hitti, sillä omistan vieläkin AINAKIN yhden Mschicin Skunk Miracle -korostuspuuterin, joka on siis täysin valkoinen ja hohtava. Toisen ostin aikoinaan pois Jangsaralta, kun hän ei siitä niin paljoa tykännyt.

Luomiväreissä suurimmat hitit olivat Urban Decaylta – vanhat yksittäiset matat olivat aika huonoja, mutta kun ei tiennyt paremmasta. Ammo Shadow Box sekä vähän myöhemmin Alice in Wonderland -paletti olivat THE luomiväripaletit. Edelleen molemmat omistuksessa, Ammo Shadow Boxia – ja varsinkin sävyjä Sin ja Smog – käytetty tähän meikkiin.

Gosh Eye Liner Pen oli se rajaustussi silloin, mutta en vain viitsinyt ostaa edes testiin, kun minulla on kolme rajaustussia tällä hetkellä auki. Ripsarikin on jo vaihtunut. Entinen Maybelline Colossal Volum’ 100% Black on nykyään Colossal Volum’ Express. Tämä oli jopa yllättävän hyvä – jokapäiväiseksi ripsariksi. Ei suoristanut taivutuksianikaan heti. Kyllä Maybelline siis edelleen osaa tehdä ripsareita.

full_face_using_old_makeup_faves_tag

Ja sitten se hirvein – huulipuna. Pakkohan oli testata vielä Goshin Darlingia – tuota ah, niin ihanaa nudepunaa – huulilla. Ja onhan se aika peitevoide. En lähtenyt ulos se huulilla.

Kaikista näistä olin eniten – positiivisesti – yllättynyt meikkivoiteesta. Se toimii edelleen ja pysyy kauniina monta tuntia. Fit Me -peitevoide on hyvä, mutta parempiakin olen löytänyt, ehkä kylläkin kalliimmassa hintaluokassa. Urban Decayn luomivärit ovat vain parantuneet vuosien varrella.

Eli osa on käytössä, osa saa jäädäkin unholaan – bye bye Darling!

Kuinka moni aikoo tehdä tämän tagin? Haluaisin niiiiiin nähdä mitä mieltä vanhoista meikkisuosikeista olette.

4 Comments

  • Idsu / Huulipunamania-blogi

    Kulmat tosiaan pomppaa silmille liian punasävyisinä, muutenhan meikki näyttää oikein kivalta! Mulla ei ole mitään vanhoja enää tallessa, muuten tekisin tällaisen samantien. GOSHin Darlingin ostin vasta hetki sitten – sitä kun kehuttiin parhaimmaksi nudeksi ikinä jossain. Ja tykkään siitä kyllä, sinullakin se näyttää mielestäni kivalta!

  • Mari

    Tosi hauska ja mielenkiintonen postausidea 😀 Mun on vaan hirveän vaikea lähteä tätä tekemään, kun aloin meikkaamaan vasta vuonna 2013 (lasketaanko se jo vanhaksi?) 🙂

  • Mari

    Tosi hauska ja mielenkiintonen postausidea 😀 Mun on vaan hirveän vaikea lähteä tätä tekemään, kun aloin meikkaamaan vasta vuonna 2013 (lasketaanko se jo vanhaksi?) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.