makeup

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation

No jos tämä Fenty Beautyn meikkivoiteen nimi ei ole sanahirviö, niin en tiedä mikä on. Mutta joka tapauksessa, kyseessä on ehkä syksyn hypetetyin tuote, sillä Fenty Beauty lanseerasi meikkivoiteesta heti kättelyssä 40 eri sävyä – vaaleasta tummaan, jokaiselle jotakin. Pakkauskin on tosi kaunis – maitolasia ja nätin muotoinen.

Onhan näitä muitakin yrityksiä, joilta löytyy 40 tai yli eri sävyistä meikkivoidetta, mutta suoraa uuden meikkibrändin – varsinkaan kuuluisan ihmisen luomaa – lanseerauksessa ei ole vastaavaa nähty. Ainakaan moniin vuosiin. Kuten saattaa uskoa, niin varsinkin tummaihoiset olivat tästä erittäin innoissaan, MUTTA meidän kalpeidenkaan ei kannata ohittaa tätä lanseerausta. Koska itse olen tosi vaalea, mutta tarvitsen keltapohjaisen (tai edes neutraalin) meikkivoiteen, niin kaupasta löytyvät vaaleimmat sävyt ovat yleensä kylmiä eli vaaleanpunapohjaisia. Itse en nyt ihan halua tämän enempää näyttää Miss Piggyltä, vaikka söpö onkin, joten joudun ne yleensä skippaamaan. Tai muutenkin suurien markettisarjojen vaaleimmat sävyt ovat aika tummia sävyiksi Porcelain tai Ivory.

fenty beauty pro filter foundation

fenty beauty pro filter foundation

Mutta Tukholmassa oli pakko käydä swatchaamassa Fenty Beautyn valikoiman vaaleimmat sävyt kädelle. Tiesin näiden tummuvan kuivuessaan – ja joillain nämä vielä päivän mittaan hapettuvat iholla. Niinpä kävin läpi muuta kauppaa, kun sävyt 100, 110 ja 120 hengasivat kämmenselässäni. 100 on neutraali sävyltään, 110 pinkki ja 120 neutraali. Kuulemma sävy 100 on kehitetty yhdessä albinismista kärsivien ihmisten kanssa. Vähän ihmettelin tätä, sillä itse päädyin ottamaan sävyn 100. Kuten arvasin, 110 oli liian pinkki ja 120 kuivui liian tummaksi (talvi-iholleni, kesällä se menisi). En nyt kuitenkaan ole vaalein ihonsävyltäni, vaikka välillä mietin otsaa katsoessani, että puuttuvan pigmentin alta näkyvä iho on kyllä ihan yhtä vaalea kuin muualla kasvoissanikin – pisamien alla. Itselläni siis pisamat tekevät minusta “tummemman” kuin normaali ihoni on.

Anyway, sävy 100 lähti kotiin mukaani ja olin erittäin innoissani sen testaamisesta.

fenty beauty pro filter foundation 100

fenty beauty pro filter foundation 100

Koska jo kaupassa itse meikkivoide tuntui todella paksulta – vaikka tämä lupaa olla kevyt iholla – niin päätin käyttää levittämiseen kosteaa sientä. Olin myös katsonut videoita tuotteesta ja kuullut sen kuivuvan iholle nopeasti, jonka takia myös tajusin työskennellä osissa. Meikkivoide on tosi paksun ja hieman tahmean tuntuista levitettäessä. Se kuivahtaa nopeasti, joten kannattaa joko toimia nopeasti tai edetä osio kerrallaan kasvoilla.

Meikkivoidetta mainostetaan sopivan kaikille ihotyypeille, mutta itse huomasin, että nenässä olevana kuivempaan kohtaan tämä jäi aika hyvin kiinni. En tiedä toimisiko tämä kosteuttavan primerin kanssa paremmin – itse käytin Stilan One Step Correctia eli aika kosteuttava sekin. Tämä ei kuitenkaan ollut niin kuiva iholla kuin pelkäsin – ja loppujen lopuksi tuntui tosi kevyeltä, vaikka kädelle swatchattuna olikin tosi paksun tuntuinen.

Itse mihin petyin aluksi oli peittävyys. Jotenkin oletin tämän olevan korkeapeittoinen, mutta varsinkin vaaleimmassa sävyssä peittävyys jäi johonkin light to medium -tasolle yhdellä kerroksella. Toisella kerroksella sen sai lähemmäs mediumia, mutta kuivahdettuaan tätä on tosi vaikea kerrostaa. Sama peitevoiteen kanssa, kannattaa olla nopea ja käyttää mielellään mahdollisimman kevyttä peitevoidetta. Ensimmäisellä kerralla meikkivoide ehti kuivahtaa ja käytin Kat von D:n nestemäistä peitevoidetta – molemmat ovat hieman tahmeita ja paksuja, joten lopulta sieni vain tuntui repivän meikkivoidetta ja peitevoidetta irti ihosta. Nyx HD -peitevoide toimi paremmin.

no foundation
Meikitön iho

 

fenty beauty pro filter foundation 100
Fenty Beauty Pro Filt’r Foundation sävyssä 100

 

Tämä kuivahtaa iholla eli ei jää tahmeaksi. Itse jouduin kuitenkin puuteroimaan, sillä T-alueeni rasvoittuu sen verran päivän mittaan. Posket olisin voinut hyvin jättää ilman puuteria. Puuterimaiset tuotteet asettuivat kauniisti meikkivoiteen päälle. Meikkivoide ei kuivaa täysin mataksi, vaan luonnollisen satiiniseksi.

Tykkäsin ihostani muutamia tunteja meikkivoiteen levittämisen jälkeen enemmän, kuin heti meikkivoiteen laitettuani. Se jotenkin asettui iholleni paremmin, kun ihon omat rasvat alkoivat tulla esiin ja näytti kauniilta. Se ei missään vaiheessa – messuhulinassa tai muutenkaan – alkanut hajota nenästäni tai leuastani, joten olen ollut tosi tyytyväinen tähän ostokseeni.

Hintaa meikkivoiteella on SEK 345 eli noin 35 euroa. Ei ollenkaan paha näinkin hyvästä meikkivoiteesta, josta melkein taatusti jokaiselle löytyy sävy.

Oletteko jo kokeilleet tätä Fenty Beautyn meikkivoidetta?

2 Comments

  • JonnaH.

    Todella kaunista jälkeä tekee, itse vähän pelkään, että tää takertuu kuiviin kohtiin ja kesällä sitten kun iho on mulla normaali tää on liian peittävä mun makuun. 😀

  • Salka

    Mä en kuitenkaan jaksanut tästä innostua kun Tukholmassa kävimme, vaikka etukäteen mietin että tätä olisi kiva kokeilla! Mutta näyttää tosi hyvältä sulla 🙂 Ja sävyvalikoimasta iso plussa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.