lifestyle

Elämäni elokuvat

Aloitetaan näitä elämä-listauksia elokuvista. Tulossa ainakin musiikki ja tv-sarjat. Tuleeko mieleen joku muu aihe, josta voisin tehdä tällaisen postauksen?

Ensimmäinen puhki kulutettu VHS-kasetti taisi olla Barbie and the Rockstars (Barbie and the Rockers Jenkeissä). Meidän oli vielä ruotsiksi, joten tulihan siinä opittua muutamia ruotsinkielisiä sanojakin. Mutta NYT mulla on tuo englanniksi. VHS:llä. Eli en voi katsoa. Buu!

Mä olen pienestä (siis varmaan jostain 9-10v asti) tykännyt kauhuelokuvista. Niinpä tuskin on kenellekään yllätys, että lapsuuteni lempielokuva oli It. Kyllä, se pelle! Ja Tim Currey on <3 Yksi kerta entinen luokkakaveri laittoikin Faceen päivityksen, jossa ilmoitti saaneensa elinikäisiä traumoja koko leffasta, kun katsoimme sen koulussa illalla. Mä vähän veikkaan, että tämän kaiken takana olin minä ja kaverini – me olimme nähneet elokuvan varmaan 10 kertaa eli osasimme leffan ulkoa. Kivointa oli katsoa kun luokan kovis säpsähti leffan alkupuolella niin, että hyppäsi tuolin kanssa taaksepäin. Ja nyt tästä ihanasta Pennywise-pellestä tehdään uusi versio. Kai sekin on pakko katsoa.

Muita kauhuleffoja olivat tietysti, aika moni Stephen Kingin – Hohto nyt ihan ensimmäisenä (tälläkin hetkellä yksi lempparikauhuleffoistani IKINÄ), Eläinten hautausmaa, Carrie. Tietysti klassikot, kuten Linnut ja Psyko, tuli nähtyä tosi nuorena.

Lapsena tuli katsottua Disney-leffojakin, mutta en ole koskaan ollut Disney-fani – enkä oppinut yhdenkään leffan vuorosanoja ulkona, toisin kuin siskoni.

Teini-iässä ihastuin Velvet Goldmine -leffaan. Ehkä siksi, että siinä vilahtaa Placebo ja minä todellakin tykkäsin Placebon musiikista tuohon aikaan. Olen ihan varma, että omistan leffan edelleen, mutten löytänyt sitä, kun kaivelin DVD-hyllyjä läpi. Suosittelen, jos varsinkin glam rock kiinnostaa!

Film noir -elokuvat ovat kauniita ja kiinnostavia. Erityisesti Kiss Me Deadly on jäänyt mieleen. Sanotaanko näin, että tämä elokuva eskaloitui aika nopeasti loppua kohden ja loppu on ehkä enemmänkin koominen.

Viime aikoina eniten katsottuja leffoja itselläni ovat Marvel-tuotokset. Sisäinen nörttini on siis nostanut päätään.

Tietysti olen katsonut ihan sikana muitakin elokuvia ja tykännyt, mutta nämä ovat THE elokuvat.

Mitkä elokuvat ovat jääneet teidän mieliin?

2 Comments

  • Katarooma

    Maleficent on semmonen elokuva, jonka vois kattoo uudelleen. Teki kyllä minuun vaikutuksen. Pirates of the Caribbean- leffoista tykkään, ennen kaikkea musiikin takia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.