lifestyle

Disneyland Paris -vinkkejä

Nyt kun on vielä tuoreena muistissa koko reissu, niin ajattelin kerätä pieniä vinkkejä miten tehdä omasta Disneyland Paris -reissusta sujuvampi ja mukavampi. Meidän reissu meni yllättävän hyvin, itse olin jo aika väsynyt toisena päivänä, sillä lämpöasteitakin sattui olemaan jotain 26.

Liput

Lippu kannattaa ostaa netistä etukäteen Disneyland Parisin omilta sivuilta. Itse ostimme 1 päivän, yhden puiston lippuja kaikille kaksi. Netissä ostettaessa lippuihin tulee nimi, mutta ei meillä kukaan niitä nimiä tarkistanut. Itse saa siis valita käyttääkö tämän lipun Disneyland Parkiin vai Walt Disney Studios Parkiin. Myynnissä on myös monen päivän ja kummankin puiston lippuja eli voi kesken päivän vaihdella puistoja – me tiesimme jo etukäteen, että emme tule käymään Walt Disney Studios Parkissa, joten yhden puiston liput riittivät meille. Lippujen hinta on aikuisilta 47 euroa näin keskellä viikkoa kesäkuussa kun kävimme.

Kartta

Lippujen tarkastuksen jälkeen saat otettua alueen kartan sekä ohjelmalehtisen eli sokkona ei tarvitse suunnistaa. Ohjelmalehtisessä on paraatien tms. ajat sekä tietoa suljetuista laitteista molemmista puistoista. Kartassa on sekä Disneyland Parkin että Walt Disney Studiosin kartat.

Hotelli

Meilllä oli hotelli Pariisissa, mutta itse kaksi päivää Disneylandissa riekkuneena näen miksi monet mieluummin maksavat korkean hinnan ja jäävät alueella oleville hotelleille. Olisi tehnyt terää vetäistä välissä päivätirsat ja taas jatkaa. Monen tunnin kävely ja jaloilla oleminen sai toisena päivänä minulle jo aikaan päänsäryn – yhdessä lämpimän sään kanssa. Myöskin meiltä jäi ennen sulkemista ollut valonäytös väliiin, sillä emme jaksaneet todellakaan 10-vuotiaan lapsen kanssa jäädä yhteentoista asti odottamaan näytöstä, kun olimme saapuneet heti kymmenen jälkeen aamulla puistoon. Kaukaa viisaana sanoisin, että jos aiotte olla monta päivää, niin suosittelen maksamaan korkeampaa hintaa lähellä olevasta hotellista tai jonain päivänä saapua vasta iltapäivällä, jolloin viileämpi ilta voi ehkä olla mukavampi – vaikkakin silloin puistossa on enemmän porukkaa.

Matkustaminen

Jos nyt kuitenkin yövytte Pariisissa, niin RER A -junista osa kulkee Marne-la-Vallée – Chessy -pysäkille, joka on myös merkitty erillisellä Parc Disneyland -tunnuksella. Huomatkaa kuitenkin, että kaikki RER A -junat eivät pysähdy ko. pysäkillä eli kannattaa katsoa, että MLV Chessy on viimeinen pysäkki. Itse tajusimme, että meidän ei tarvitse vaihtaa metroa tai kävellä pidempää matkaa Gar de Lyonille, sillä meiltä meni metro Republiquesta Nationiin, josta myös pääsi mukaan junaan. Eli kannattaa tarkistaa mikä on lähin pysäkki ja valita hotelli ehkä sen mukaan, ettei tarvitse kauheasti vaihdella metroja ennen junaan pääsyä.

Myös Charles de Gaulle -lentokentältä menee juna suoraan Disneylandiin.

Ruokailu

Tiedoksenne, puisto on KALLIS, jopa suomalaisen mittapuulla. Vähintään 30 euroa saa pulittaa (kaksi aikuista ja yksi lapsi yhteensä), vaikka jokainen söisi vain salaattia tai jonkun pienen hampurilaisannoksen. Plaza Gardens Restaurant on buffet-ravintola (all you can eat) ja hinta aikuiselle on 28 euroa, tämä on kuitenkin hinnaston mukaan keskitasoa. Ruoka oli hyvää ja kaikkea oli alkuruoasta tapasvalikoimaan sekä jälkkäribuffeen. Myös Disney Villagessa (puistojen ulkopuolella) on esim. Planet Hollywood, joka on merkitty kalliimpiin ravintoloihin kuuluvaksi. Pienempiä pikaruokapaikkoja on joka puolella, samoin jätskivaunuja.

Osa ruokapaikoista voi olla kiinni määrättyinä päivinä. Ekana päivänä Toad Hall oli kiinni, mutta toisena auki. Toisena taas Hakuna Matata oli kiinni. Ravintoloiden edustalla on tietoa, mitkä ravintolat palvelevat, jos haluamanne ravintola ei ole auki. Joihinkin ravintoloihin voi myös varata etukäteen pöydän, jos ei halua jonotella.

Alueella on joitain vesipisteitä, joissa voi juoda, mutta suosittelen kantamaan vesipulloa mukana, sillä varsinkin laitteiden jonotuksen aikana et saa mistään juotavaa.

Ostokset

Pitkin puistoa on erilaisia kauppoja ja kaikista ei löydy samoja juttuja. Oman Evil Queen -mukini ostaminen onnistui vain Frontierlandin puolelta, sillä muualla en niitä nähnyt. Kannattaa siis katsella, ennen kuin luovuttaa.

Postimerkkejä myy ainakin The Storybook Store sisäänkäynnin lähellä Disneyland Parkissa. Ulkona Villagessa on tietääkseni postitoimisto, mutten sitä nopeasti etsimällä löytänyt. Ruususen linnan sisällä on ympäri vuoden auki oleva joulukauppa, josta saa ostettua vaikka minkälaisia joulupuun koristeita.

Fastpass

Me ei käytetty tätä ominaisuutta kertaakaan, sillä suurin jonotusaika minkä näin oli 50 minuuttia eikä meidän tarvinnut silloin onneksi niin kauaa jonottaa. Fastpass toimii normaalilla lipulla niin, että Fastpass koneista annetaan aika, jolloin voi mennä omaa Fastpass-reittiä suurimman jonon ohi ja päästä laitteeseen vain pienen jonotuksen jälkeen. Jos sinulla ei ole jotain VIP Fastpass -lippua, niin voit vain kerralla omistaa yhden Fastpass-lipun. Kahden tunnin jälkeen lippu raukeaa ja voit taas ottaa uuden. Tämä toiminto on käytössä vain suosituimmilla laitteilla esim. Big Thunder Mountain (jossa oli tuo pisin jonotusaika).

Laitteet

Laitteiden jonojen pituus on kerrottu ennen jonotuksen alkamista noin-minuutteina. Lyhin oli 5 minuuttia ja pisin yllä mainittu 50 minuuttia meidän aikana. Monen jono voi vaikuttaa lyhemmältä, sillä jono voi kierrellä paljonkin sisällä. Esim. meidän aikana Big Thunder Mountain avattiin kun olimme ulkona jonossa ja itse pelkästään kävely laitteelle vei muutamia minsoja porteilta.

Meiltä jäi väliin lapsen takia muutamat laitteet, joihin hän ei pituutensa takia päässyt tai muuten uskaltanut tulla, kuten Pirates of the Caribbean, joka on sisällä oleva “vesivuoristorata”.

Välillä osa laitteista ei ole toiminnassa, tästä on maininta Disneyland Parisin sivuilla sekä lehtisessä, jonka voi porteilta ottaa. Valitettavasti meidän aikana ei toiminut Space Mountain: Mission 2.

Teemat

Tänä kesänä sopivasti teemana oli Frozen, jonka takia osa Frontierlandistä (pieni osa) oli muutettu Frozen-teemaiseksi. Tämän lisäksi oli Sing-a-longia (ranskaksi ja englanniksi) sekä Elsa ja Anna esiteltiin kolme kertaa päivässä pääkatua pitkin.

Suositukset

Haunted Manor, mulla ei ole muuta sanottavaa kuin että se vain pitää kokea itse. Olen ollut ekaa kertaa Haunted Manorissa ollessani 10v, mutta omaa lastani en sinne saanut (hän pelkää pimeää). Tämä ei ole normaali kummituslinna, sillä mikään ei pomppaa teidän eteen tai huuda böö.

Big Thunder Mountain on selvästi suosituin laite koko paikassa ja jokaisen pitäisi se kokea. Paras vuoristorata koko puistossa!

Star Tours perustuu Star Warsiin – löyhästi – ja se on simulaatiolaite, joka liikkuu ihan kuin olisit avaruusaluksen kyydissä. Lapsi rakasti tätä!

 

Pienille lapsille Peter Pan’s Flight ja lentävät Dumbot ovat ehkä THE juttu.

Oletteko te käyneet Disneyland Parisissa? Vai näyttääkö tutulta Kalifornian puistossa käyneille? Mies on tehnyt yhden Disneyland-pelin ja tiesi suunnilleen missä kaikki ovat, vaikka peli onkin tehty Kalifornian puiston perusteella – on näiden puistojen layout about sama. Ja kenen 90-luvun lapsen/nuoren mielestä puiston nimi on edelleen EuroDisney? Minun ainakin!

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.