hair

Davines ensitestissä – apua rasvoittuvalle hiuspohjalle?

Tuotteet saatu PR-näytteinä

Sain Davinesilta testiin rasvoittuville hiuksille ja ongelmapäänahalle tarkoitettuja tuotteita jo keväällä, mutta unohdin niistä kirjoitella aikaisemmin. Nyt ehkä olisi aika, kun purkit on kulutettu loppuun. Voitte siis arvata, että kaikki tuli käytettyä.

Davines on italialainen hiuskosmetiikkaa valmistava perheyritys. Yritys toimii ekologisesti ja käyttää hyväkseen luonnon parhaita ainesosia.

Naturaltech Rebalancing-shampoo

Tämä oli oma suosikkini kaikista saamistani tuotteista! Tämä nousi myös tuoksunsa takia miehen suosikiksi. Tuoksu on voimakkaan mausteinen ja itselleni tuli mieleen joulu. Rebalancing-shampoo normalisoi talineritystä ja tasapainoittaa rasvoittuvaa hiuspohjaa. Käytän tätä melkein joka pesulla, alkuun käytin ohjeiden mukaisesti – 3 kertaa viikossa viikon ajan ja sen jälkeen 2 kertaa viikossa 2 kuukauden aikana. Shampoo on riittänyt yli tuon 2 kuukautta, joten olen välillä käyttänyt myöhemmin mainittua Detoxifying Scrubia tai Lushin palashampoota.

Voin helposti nähdä itseni ostamassa tätä lisää!

The Purity Circle -hiusnaamio

Tuntui tosi oudolta levittää paksua mustaa savea hiuspohjaan ja hiuksiin. Käsistä tätä oli vaikea pestä pois, joten jo kauhulla näin löytäväni savea hiustenpesun jälkeen myös muualta, mutta tämä huuhtoutui helposti pois suihkussa. Tämän jälkeen pesin shampoolla ja käytin hoitoainetta, ja päänahka tuntui ihanan ilmavalta ja raikkaalta.

Tämä hiusnaamio auttaa pesemään hiuksista ja päänahasta pois saasteita, pölyä ja raskasmetalleja hiilijauheen avulla. Eli ihan hyvä detox-naamio hiuksille aina silloin tällöin käytettäväksi.

Naturaltech Detoxifying Scrub -shampoo

Tämä vaaleansininen pieniä kuorivia palleroita sisältävä shampoo on tarkoitettu hiuspohjan intensiiviseen puhdistukseen. Tätä käytän silloin, kun olen käyttänyt esim. kuivashampoota tai muuten hiuspohja tuntuu tarvitsevan kuorintaa. Tätä olen käyttänyt näistä vähiten, sillä käytän tätä vain tarvittaessa – syynä lähinnä se, etten kuori hiuspohjaa liikaa. Tämän – kuten yleensäkin kaikki shampoot – jätän päähäni pariksi minuutiksi, kun pesen kunnolla naamani tai sheivaan. Näin ollen shampoo pääsee toimimaan kunnolla. Shampoo antaa suojan myös vapaita radikaaleja vastaan.

Ainoa rajoitus on, että tätä tuotetta ei saa käyttää, jos päänahassa on haavaumia.

Naturaltech Replumping -hoitoaine

Tämä hoitoaine muistutti ulkonäöltään ja rakeenteeltaan paljon lemppariani Lushin Veganesea. Veganese on ehkä aavistuksen juoksevampaa ja kellertävän väristä, mutta hiuksissa nämä tuntuivat samalta. Replumping-hoitoaine ei jättänyt ohuita hiuksiani littaniksi, vaan tuntui hoitavan niitä hyvin – hiuksiani ei ole käsitelty tällä hetkellä mitenkään, joten en voi sanoa kuinka hyvin kosteutus riittää värjätyille hiuksille.

Käytin ihan piruuttani kaikkien tuotteiden ainesosat läpi InciDecoderissa (upea sivu, copy-pastsella koko ainesosaluettelo ja kertoo kaiken!); ja ainoat Icky-ainesosat olivat pääasiassa tuoksuun liittyviä (Parfum/Fragrance, Linalool, Limonene, Citronellol jne.), mutta myös monta Superstaria eli rauhoittavia, antioksidantteja sekä iholle hyviä rasvoja/öljyjä.

Rebalancing-shampoota, The Purity Circle -naamiota ja Detoxifying Scrub -shampoota tulen varmaan ostamaan jossain vaiheessa lisää. Seuraavana hiustuotteista kokeiluun lähtevät isot tonkat Function of Beauty -shampoo ja -hoitoaine sekä naamio (joka tuli tilauksessa kaupanpäälle), joten hetkeen en tarvitse uusia hiustuotteita.

Davinesia voi ostaa mm. Cocopandasta sekä määrätyistä kampaamoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.