skincare

Cosrx – Natural BHA Skin Returning A-Sol

Cosrx on itselleni aika tuntematon merkki, vaikka esittelinkin jo aikaisemmin brändin aknetarrat. Nyt kuitenkin vuorossa toinen testiin lähtenyt tuote eli 1% BHA -neste, pidemmältä nimeltään Natural BHA Skin Returning A-Sol.

Minulla on iltakäytössä Paula’s Choicen 2% BHA-neste, joten päätin, että tämä – myös suuren alkoholimäärän takia – jää aamukäyttöön. En kuitenkaan käytä tätä joka aamu, lähinnä viikonloppuisin tai kun haluan, että iho olisi hyvä kuoria myös aamulla salisyylihapolla.

cosrx_natural_bha_skin_returning_a-sol

Yllättävin ainesosa on propolisuute eli mehiläiskittivahauute, jota tuotteessa on ekana listalla ja sitä löytyy jopa 60% nesteestä. Tämän jälkeen listalla tulevat alkoholi, butyleeniglykoli (humektantti, sitoo vettä itseensä), natriumlaktaatti (antibakteerinen, kosteuttava) sekä maitohappo (AHA). Veden ja gykolihapon jälkeen tulee lopulta salisyylihappo. Neste on väritöntä, mutta tuoksuu todella voimakkaasti teepuuöljyltä (aika viimeisenä listalla).

Itse olen todella yllättynyt ollut, että tämä on tuntunut iholla hyvältä eikä ihoni ole reagoinut tähän huonosti. Välillä tämä kirvelee hieman – varsinkin nenänpielissä – mutta muuten ihoni on kestänyt tämän happonesteen hyvin. Kunhan vain tuo alkoholi oli jäljempänä inci-listalla, niin tämä olisi aivan uskomattoman hyvä tuote! Ei tämä paha nytkään ole, mutta itse en halua kuitenkaan tätä päivittäin käyttää.

cosrx_natural_bha_skin_returning_a-sol

Muistathan antaa happojen vaikuttaa yksinään iholla puolisen tuntia, ennen kuin laitat niiden päälle meikkiä tai muita voiteita? Muuten niiden teho voi jäädä laimeammaksi, kun ne sekoittuvat toisiin tuotteisiin, joiden pH ei ole tarpeeksi hapokas.

Jos hakusessa on salisyylihapponeste, niin tämäkin kannattaa tsekata. Suosittelen ehkä, että tämän käytön aloitus kannattaa aloittaa asteittain, sillä kaikki hapot yhteensä sekä teepuuöljy voivat joillekin ihoille olla liian rankkoja päivittäiseen käyttöön.

Omani tilasin eBaystä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.