Uncategorized

Clarisonic Aria

Minulla on kestänyt ihan ikuisuus saada tästä ulos postaus – syy löytyy myöhemmin.

Ostin kuitenkin Clarisonicin silloin, kun ne olivat 20% alennuksessa, joten päätin suoraan hypätä Ariaan eli Mia 3:een, jonka hinta oli tipahtanut normaalin Mia 2:n tasolle. Ajattelin tyytyä pakkauksen mukana tulevaan harjaan, vaikka kashmir-harja kovasti houkuttelikin. Ariassa on vaihtoehto lisätä putsauksen kestoa minuutista kahteen ja mukana tulee lataus- ja säilytystelakka.

Oma ihoni on akneen taipuva rasvainen sekaiho – aknesta olen päässyt eroon Roacuttan-kuurilla sekä e-pillereillä. Kuitenkin hormonitasojen heitellessä naamani kukkii, mutta viime aikoina se on ollut todella hyvässä kunnossa. Ennen Clarisonicin testausta en ollut noin vuoteen saanut muuta kuin yhden finnin silloin tällöin – yleensä menkkojen aikaan – maksimissaan kaksi oli naamassa samaan aikaan ja tämä oli harvinaista.

Nenäni on kuitenkin helposti mustapäistä tukkeutuva ja tähän oikeastaan halusin Clarisonicilta apua.

Aloitin kokeilut ja ensimmäinen vähän yli viikkoa menikin loistavasti ja nenäni tuntui ja näytti sileämmältä. Sitten aloin huomaamaan, että nenäni lähelle tuli outoja punaisia kohonneita laikkuja – ei finnejä. No, ajattelin, että kyllä se tästä. Kuitenkin muutaman päivän päästä heti pesun jälkeen suurin osa naamastani kärsi samoista punaisista laikuista. Ne olivat todella oudon tuntuisia – epämääräisen kokoisia ja näköisiä sekä karheita. Ja en todellakaan usko, että iho puhdistaa itseään tällaisen puhdistuksen takia (vain lääkkeillä voi olla vaikutus, että ne tunkevat tavaraa ulos kasvoille), joten ainoa selitys oli se, että ihoni ei vain yksinkertaisesti kestänyt jokailtaista puhdistusta edes Sensitive-harjalla. Ja minun ihoni on aina kestänyt kaiken mitä siihen tunkee.

Eipä auttanut muu kuin jättää Clarisonic käyttämättä ja noin viikon päästä iho alkoi rauhoittua. Tämän jälkeen tein selväksi itselleni, että Clarisonic ei kuulu jokailtaiseen puhdistusrituaaliini, vaan käytettäväksi 2-3 kertaa viikossa. Päätöksen jälkeen ihoni on ollut hyvässä kunnossa – ei finnejä, ei laikkuja.

Vaikka oma ihoni ei tästä kauheasti innostunutkaan, niin en syytä täysin Clarisonicia. Voisin ehkä kashmir-harjalla pestä päivittäinkin kasvoni, mutta en ole vielä saanut sitä hankittua. Luultavasti Sensitive on vain liian karhea iholleni – varsinkin yhdessä vähääkään puhdistavamman tuotteen kanssa. Suosittelen jokaista harkitsemaan oman tarpeensa ja aloittamaan mahdollisimman kevyellä harjalla sekä puhdistusaineella.

Onko muilla ollut ongelmia Clarisonicin kanssa tai oletteko harkinneet ostamista?

20 Comments

 • haaruhainen

  Minä en edes haaveile Clarisonicsta enää, kun saman ilmiön kasvoilleni teki paljon hehkutettu Konjac sponge. Kyllä harmitti, kun herkälle ihollekin tarkoitettu sieni sai kasvot karmeaan kuntoon.
  Sieni lensi roskiin ja lopetin Clarisonicista haaveilun 🙂

 • Janet

  Mulla taas on se kohtuu karhea epäpuhtaalle iholle tarkoitettu harja ja se oikeasti tuntuukin karhealle. Joka ilta olen käyttänyt ja tuntuu, että iho on paljon parempi kuin aikoihin. Ja siis mullahan kans se samperin akne ja äly rasvainen iho 😛 Seuraavaksi mulla olis vuorossa se sensitive pää, katotaan mitä se tekee… 🙂

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   Mulla oli akne, mutta sen sain onneksi kuriin lääkkeillä. Kyllä tämä hermostuu nopeasti, jos tungen siihen jotain epäsopivaa tai syön huonosti. Mä en kyllä uskaltaisi sitä epäpuhtaan ihon harjaa kokeilla, kun Sensitivekin tuntuu tarpeeksi karhealta 😀

 • .Nekku.

  Minulla kävi ensimmäisen viikon jälkeen samalla tavalla, juuri tuollaisia punaisia täplia tuli ympäri naamaa. Ja leukaan ihan kunnollinen finni. Jatkoin kuitenkin laitteen käyttöä sinnikkäästi ja tilanne parani muutamassa päivässä. Olen käyttänyt Sensitive-harjaa kahdesti päivässä, vaikka en tiedä saisiko niin tehdä. 😛 Oma ihoni on kuitenkin kestänyt ihan hyvin, vaikka luulin sitä herkemmäksi.

 • Papu

  Mullakaan ei kestänyt alussa säännöllistä käyttöä (kun pöljä vielä käytin aamuin illoin) vaan iho meni kauheaan kuntoon, tuli punaisia ihottumaläiskiä ja näppyjä jne. Pidin vajaa 2 viikkoa taukoa ja annoin ihon rauhoittua, sen jälkeen olen käyttänyt Clarisonicia iltaisin ilman ongelmia. Aamuisin puhdistan kasvot muilla tavoin 🙂

 • Saana Minerva

  Mä hankin Clarisonicin viime viikonloppuna ja oon jo muutaman päivän käytön perusteella tehnyt sen päätelmän, että Sensitive on mun kuivalle sekaiholle liian raju harja. Iho vaikuttaa liian puhtaalta ja ihohuokosetkin normaalia isommilta. Oon myös saanut nassuuni kaksi isoa finniä, mikä ei ole yhtään tyypillistä mulle. Ajattelin käydä hankkimassa sen pehmeimmän harjan ja pysyä kaukana tuosta Sensitivestä, joka on kaikkea muuta kuin sensitive. Muuten oon kyllä ollut hankintaani tyytyväinen ja uskon vakaasti, että mun ja Clarisonicin suhde muuttuu vielä syväksi rakkaudeksi.;)

 • Siiri

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Mulla eri harja (ei Clarisonic vaan Nexa Lite), mutta tässäkin harjasosa on värähtelevä, ei pyörivä. Samantyyppisiä kokemuksia kuin sulla! Mutta mulla tuntuu nyt auttaneen se, että käytän harjaa hellemmin, siis en paina yhtään. Nyt parisen viikkoa takana jokapäiväistä käyttöä, ja mielestäni nuo näppylät ovat nyt lähes kokonaan hävinneet. Yksi taitaa olla vielä jäljellä. Sileyttävä vaikutus tuntuu nyt päässeen voitolle. Koputan kuitenkin puuta, koska käyttökokemusta on vielä niin vähän…

 • Siiri

  Jatkan vielä vähän, kun huomasin hiljattain yhden jutun. Mun laitteeni ohjeissa lukee, että harjasosa puhdistetaan joka käytön jälkeen vedellä ja miedolla saippualla. No, aluksi teinkin näin, mutta sitten aloin välillä skipata saippuan käytön, kun tuntui, että kyllähän se pelkällä vedelläkin lähtee kun heti huuhtelee. Minä siis ensin poistan meikin huolellisesti ja käytän harjaa vasta kakkosvaiheessa. Mutta kappas. Kerran huomasin, että harjasosa todellakin oli käytön jälkeen värjääntynyt aavistuksen beigeen, eli oletan, että ihossa oli meikkipohjaa vielä meikin puhdistuksen jälkeenkin. Tästä tuli mieleen, että kenties näppylöinti johtui ainakin osittain siitä, että en ollut puhdistanut harjaa saippualla jokaisen käytön jälkeen. En nyt ihan tarkalleen muista ajoituksia, mutta näppylöinti ei alkanut heti kun aloitin harjan käytön, vaan useampi päivä oli jo kulunut, kun huomasin tämän. Ehkä olin jo silloin alkanut laistaa harjasosan puhdistuksessa.

  • Henna / One of Beauty's Daughters

   Mä huuhtelen kuumalla vedellä ja jos ei se meikki näytä siitä lähtevän, niin sitten lisään vähän saippuaa. Ainakin se välillä näkynyt meikki on lähtenyt pois, vaikka siis mäkin putsaan erikseen meikin ensin pois, kyllä sitä silti välillä ihoon jää.

 • Jonna H.

  Mä en edes suostunut aloittamaan tämän käyttöä ennen kuin kashmir-harja tuli Suomen markkinoille, ne kaikki muut harjat olivat kauhistus (liian kovia)Mulla on herkkä iho ja kahmirin kanssa ei ole ollut ongelmia, vaikka käytän Clarisonicia joka ilta 1 minuutin, en tosin lähtisi lisäämään aikaa 2 minuuttiin. Toisaalta kasmirin kanssa en ole kyllä kokenut mitään niin tajutonta huokosten pienenemistä, mitä muutamat muut ovat raportoineet…

 • Päivi

  Minullekin tuli punaisia näppyjä, jotka eivät kuitenkaan olleen finnejä. Käytin laitetta ensin aamuin illoin, mutta tuo kaksi kertaa päivässä on aivan liikaa. Nyt käytän noin viisi kertaa viikossa, mikä tuntuu sopivalta määrältä. Sensitive-harja on kyllä tosi kova, pitäisi hankkia Cashmere.

 • Heidi B

  Mä en vaan uskalla. Tahtoisin, mutta en uskalla. Etenkään nyt kun tuntuu siltä, että en enää yhtään tunne ihoani, se käyttäytyy nykyään niin kummallisesti 🙁 Ehkä sitten jos taas saan ihoni normalisoitumaan tästä jotenkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.