Uncategorized

AVST – mikä se on?

Tänään olisi vähän tarkemmin juttua jo toukokuun suosikeissakin vilahtaneesta AVST 1 -voiteesta. Tästähän tuli kommenttikentässä juteltua enemmänkin, jonka jälkeen selvensin itse tekstiin mitä olin tarkoittanut – joka ei aina tule niin selvästi esille.

ELI – AVST 1 on Environ-tuoteperheen AVST-sarjan ensimmäinen voide. AVST-sarjassa (lyhennetty sanoista Advanced Vitamin Skin Therapy) on viisi eri askelta, joissa A-vitamiinin pitoisuus nousee, mitä korkeampi luku on. Sarjan tarkoituksena on totuttaa iho A-vitamiinille, jolloin vältytään ikäviltä sivuvaikutuksilta, kuten punoitukselta ja kutinalta. AVST 3:sta ylöspäin mukana on myös peptidejä.

Environia maahantuovan Vitamionin sivuilta löytyy voiteesta tällainen maininta:

“Environ AVST-sarjan aloitusvoide, joka sisältää matalan pitoisuuden A- ja C-vitamiinia. AVST 1 on suunniteltu A-vitamiinin käytön aloittaville ja herkälle iholle.
Antioksidantit, mukaan lukien C- ja E-vitamiini, auttavat korjaamaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita.”

A-vitamiini on yleensä joko retinoli tai tretinoidi -muodoissa tuoteissa, missä A-vitamiinia markkinoidaan olevan. Retinolia saa olla kosmetiikkatuotteissa, mutta tretinoidia vain reseptivoiteissa. Environin AVST-voiteissa A-vitamiini on retinyylipalmitaattina, joka on retinolia ja palmitoleiinihapon orgaaninen yhdistelmä.

Vastoin kuin pelkkä retinoli tai tretinoid, retinyylipalmitaatilla itsellään on UVB-suojan antava vaikutus. Eli se toimii antioksidantin tavoin ja hidastaa ihon vanhenemista. Tämä tietysti myös riippuu siitä, miten tuote on valmistettu eli pysyykö ainesosa stabiilina. Viitisen vuotta sitten retinyylipalmitaatista nousi haloo, kun jonkun tutkimuksen mukaan se on karsinogeeni, mutta tätä ei pystytty todistamaan muissa testeissä – eli siis suosittelen myöskin ihmisiä lukemaan enemmän kuin yhden testin tuloksen. Ihan varmana tästä ollaan montaa eri mieltä ja tämän takia jokainen tekee omat päätöksensä – ihan mistä tahansa – mitä naamalleen tunkee.

AVST:iin ei ole lisätty säilyntäaineita itse säilyvyyden takia, vaan ne ovat olleet osana tarvittavissa raaka-aineissa.

Mutta siis itse tuotteesta – itse olen todella tykännyt tästä. Alkuun vähän veikkaan, että ihoni otti tästä itseensä, vaikka sen olisi pitänyt tottua A-vitamiiniin retinolin muodossa käytettyäni La Roche-Posayn Redermic [R]:ää. Kuitenkin parin viikon päästä ihoni rauhoittui ja lopulta ehkä epäilen sen ottaneen myös nokkiinsa ilman lämpenemisestä. Tuote on hieman geelimäisen voidemaista ja se imeytyy nopeasti ihooni. Kesäisin en tarvitse tämän kanssa muuta voidetta ja käytän tätä vain aamuisin, sillä iltaisin käytän joko retinolia tai sitten bentsoyyliperoksidia, joka ei A-vitamiinin kanssa kauheasti tule toimeen. Pumppupullo on ihanan kätevä ja mun kasvoille riittää pari pumppausta plus yksi lisää kaulalle/dekolteelle.

Koska tuote antaa suojaa vain UVB-säteilyltä, pitää tämän kanssa käyttää ihan normaaliin tapaan aurinkovoidetta.

Itse voisin jopa harkita tämän loputtua seuraavan stepin ostamista. Kuitenkin hinta on luultavasti aika korkea, sillä näitä myydään vain kosmetologeilta.

Tuote saatu blogin kautta

One Comment

  • Sissi

    Tämä on tosi mielenkiintoinen tuote. Mulla tää odottaa vuoroaan koska avattuja voiteita on niin monta mutta hinta on kuulemma n. 50€ paikkeilla. Pidin varsin kohtuullisena kun ottaa huomioon, että kyse on ammattilaissarjasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.