body

Auringonoton jälkeen

Koska kesä on täällä – osa meni jo näköjään – niin erittäin ajankohtainen aihe on UV-valon haitoilta suojautuminen. Olen jakanut aurinkotuotearvostelut kolmeen postaukseen – aurinkosuojavoiteet kasvoilla, aurinkosuojavoiteet vartalolle ja auringonoton jälkeen.

Tässä postauksessa käsittelen sitä, miten ihoa tulisi hoitaa, jos on oleskellut auringossa ehkä haluttua kauemminkin. Ihohan muuttaa luonnollisesti väriä tummemmaksi auringossa, sillä se suojautuu sillä UV-säteiltä. Mutta jos ihosi on samanlaista sorttia kuin minun, niin rusketuksen sijaan saat todella nopeasti punoittavan ihon. Tällöin iho on vaurioitunut ja sitä ei oikeastaan pysty enää pelastamaan. Kuumotusta ja polttelun tunnetta voi kuitenkin lieventää ja samalla tavalla kuin kuumaan kattilaan itsensä polttaessa yrittää estää palamisen leviäminen.

Jos tunnet kuumotusta, niin poistu heti auringosta. Ongelma on, että jos vähän huomaat punoittavasi päivän päätteeksi se yleensä pahenee 4-6 päästä todella pahaksi eli siinä vaiheessa kun huomaat punoituksen tai tunnet kuumotuksen on jo liian myöhäistä estää palaminen.

oobd_after-sun_care_oil_lotion_

Viileä suihku on ehkä ihaninta mitä kukaan itsensä polttanut tietää – paitsi jos kävi niin pahasti, että iho ei kestä edes kosketusta. Suihkussa voi myös käyttää öljyjä, jotka kosteuttavat ihoa ja estävät osittain pahimman kuoriutumisen. Auringonoton jälkeiselle iholle on kehitetty oma after-sun in-shower -öljy ja tällainen löytyy Vichyltä Idéal Soleil -sarjan alta. Tuotetta käytetään pestylle ja kostealle iholle, hierotaan ihoon ja huuhdotaan. Ihan kuin in-shower vartalovoiteet. Tuotetta voi käyttää myös kuivalle iholle, jos oma ihosi on todella kuiva. Tuoksu on miellyttävä.

Suihkun jälkeen kannattaa kosteuttaa ihoa paljon ja usein. Aloegeeli ja muut viilentävät geelimäiset tuotteet ovat suosittuja. Garnier Ambre Solaire After Sun -geeli on ollut minulla käytössä muutamia kesiä ja se tuntuu NIIIIN kosteuttavalta ja viilentävältä iholla – vaikken olisi ihoani polttanutkaan. Tätä voi myös säilyttää jääkaapissa, jolloin viilennys on vielä ihanampi.

ACOn After Sun tulee isossa purkissa ja koostumukseltaan se on hieman hyllyvää voidetta. Tuote sisältää pantenolia, jo rauhoittaa ihoa ja nopeuttaa palaneen ihon paranemista.

Jos olet polttanut ihosi, niin iho alkaa kerryttää vettä palokohtiin eli se vetää magneetin lailla vettä omasta kehostasi. Kannattaa siis pitää huolta veden juomisesta!

Tässä oli tämän kesän aurinkovoidepostaukset, toivottavasti aihe kiinnosti ja ehkä antoi jotain uuttakin tietoa. Nauttikaa kesästä ja auringosta turvallisesti!

Otatteko te aurinkoa kesäisin vai oletteko nopeasti palavaa sorttia?

Tuotteet saatu blogin kautta

2 Comments

  • Karoliina

    Tykkään kyllä ruskettuneesta ihosta, mutta palan kanssa todella herkästi, niimpä useimmiten otan rusketuksen purkista. Ulkomaan matkat on kaikista pahimpia, kun siellä rannalla ja meressä ois niin ihanaa lillua aamusta saakka, mutta vaikka kuinka lisäilen sk50 rasvaa niin jostain palan aina, onneksi en kuitenkaan niin pahasti, että iho lähtis kuoriutumaan, mutta olen kyllä punanen kuin keitetty rapu. Kun olin ekaa kertaa Kreikassa keskikesällä mieheni isän luona kyläilemässä niin siellä paloin kyllä heti ensinmäisenä päivänä niin, että olo oli ihan kuin ois jossain kuumehorkassa ollut ja miehen isä tyrkkäsi jogurttipurkin mulle käteen ja sanoi, että laita sitä kunnon kerros palaneille kohdille, anna kuivua ja käy suihkussa ja se ihme kyllä vei suurimman osan siitä kuumotuksesta ja kivusta pois, tosin voi olla, että syynä oli nimenomaan se jogurtin jääkaappikylmyys ja jollain kylmällä aloegeelillä ois ollut ihan sama vaikutus 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.