lifestyle,  music

Alkuvuoden 2018 musiikkisuosikit

Mun on pitänyt koko kevään ajan kirjoitella aina uusista albumeista tai singleistä, mitkä ilmestyy, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Niinpä päätin koota koko tämän vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden musiikkisuosikit yhteen. Ja niitähän on!

En edes tiedä missä järjestyksessä nämä pitäisi ilmoittaa, mutta tehdään nyt vaikka niin, että aloitetaan siitä positiivisimmasta kokemuksesta eli Dimmu Borgirin toukokuun alussa ilmestyneestä Eonian-levystä.

dimmu borgir eonian now playing

Mä olen aina kuunnellut Dimmu Borgiria vähän siinä muuden musiikin mukana. En ole varmaan koskaan kuunnellut yhtä levyä läpi montaa kertaa, mutta Eonian on poikkeus. Tämä on ensinnäkin ihan sikahyvä levy ja vaikka tämä on Dimmua, niin tämä on suurempi kuin Dimmu. Eonian on upea yhdistelmä sinfoniaa ja black metalia – eli siis sinfonista black metalia. Kuoron osuudet ovat tosi upeita, mutta niin on myös Dimmu Borgirin ihan omat osuudet. Tämä on saanut todella ristiriitaisia arvosteluja, mutta itse en ole koskaan ollut black metalin ylin ystävä, vaikka voin joitain kuunnellakin, niin tämä erittäin sinfoninen versio musiikkityylistä iskee ja kovaa. The Unveiling on upea avaus ja ehdottomasti oma lempparini koko levyltä – ainakin tällä hetkellä. Minulta siis 5/5.

kamelot phantom divine now playing

Mennään sitten ehkä siihen suurimpaan pettymykseen, nimittäin Kamelotin The Shadow Theory on mielestäni vain yksinkertaisesti tylsä. Olen tykännyt kaikista Kamelotin levyistä – varsinkin muutamasta uudemmasta – mutta tämä on aivan liian poppia ja pintaliitoista. Ei tarpeeksi progressiivista makuuni. Tämä on taas saanut hyviä arvosteluja, mutta mielestäni levystä puuttuu se JOKIN. Monessa laulussa kuorosäkeet ovat liian arvattavia ja kevyitä – varsinkin Kevlar Skin on hyvä esimerkki tästä. Suosikkejani ovat Vespertine (My Crimson Bride) ja Phantom Divine (Shadow Empire). 2/5, sori vaan Kamelot.

amorphis wrong direction now playing

Amorphiksen Queen of Time tuli kanssa toukokuussa ulos ja siinä on muutama erittäin hyvä laulu. Olen kuunnellut koko levyn kokonaisuudessaan läpi kai kerran, mutta muutamia lauluja useamminkin. Varsinkin The Bee ja Wrong Direction ovat olleet kovassa soitossa. Tykkään tämän levyn tunnelmasta ihan yleisesti, se on taattua Amorphista. Ja Anneke van Giersbergen kruunaa levyn Among Stars -biisin. 4/5

candlemass house of doom now playing

Yllätyin aika paljon, kun yksi päivä huomasin, että Spotifyn New Metal Tracks -soittolistalla komeili Candlemass ja uusi EP House of Doom. Edellisestä EP:stäkin on pari vuotta, joten en osannut yhtään odottaa uutta tulevaksi. Bändi kun ei ole julkaissut pitkäsoittoa sitten vuoden 2012. Itse EP on tehty samannimisen nettirahapelin soundtrackiksi. Se, että onko tämä sell out vai ei, en ota kantaa. Sen sijaan voin sanoa, että House of Doom itse biisinä iskee erittäin kovaa. Tämä on minulle juuri sitä doomia, jota Candlemassiltä odotankin. Ja koska doom metal on nyt vain itseäni lähimpänä sydäntä kaikista metalin alalajeista, niin biisi on soinut repeatillä monta kertaa. 6/5 koska voin tehdä mitä vain omassa blogissani!

mortiis closer to the end now playing

marilyn manson cry little sister now playing

Sitten pikaisesti voidaan käydä läpi ne vähän oudommat – tai ei minusta – soitossa olevat biisit. Nimittäin tällä hetkellä kolme viimeisintä lisättyä biisiä omalle Now Playing -listalleni ovat: Mortiis – Closer to the End, Nine Inch Nails – Shit Mirror ja Marilyn Manson – Cry Little Sister. Toisaalta, voin hyvin niputtaa nämä kolme aika lailla samaan kastiin – kaikki ovat enemmän tai vähemmän Nine Inch Nailsin kuuloista musaa – Mortiis raskaampaa (tai oikeastaan industrialisempaa sillä tämä ei ole Mortiisin raskaimpia/synkimpiä biisejä ollenkaan), Marilyn Manson tällä kertaa vähän hitaampaa ja “kevyempää”. Cry Little Sister on Lost Boys -leffan nimikkobiisi eli kyseessä on coveri, mutta toimiva sellainen. Nine Inch Nails nyt on aika perus-NINiä. Laulu ja musiikki on särisevää, ihan kuin se olisi äänitetty kaiuttimista, kun basso on rikkonut soundin. Toimii!

nine inch nails shit mirror now playing

Siinä lyhkäisyydessään mitä uutta musiikkia olen kuunnellut viimeisen puolen vuoden aikana. Muutenhan soittolistalla näkyy samat bändit aina vuodesta toiseen, esim. Katatonia, Moonspell ja Paradise Lost, oli heiltä tullut uutta musiikkia tai ei.

Mikä uusi biisi tai albumi on päässyt teidän soittolistalle?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.