Uncategorized

Akneen taipuvan ihon hoidosta

Oma ihoni on taipuvainen akneen. Nuorena jouduin syömään Roacuttan-kuurin ja se hävitti aknen selästäni sekä naamastani. Tämän jälkeen siirryin hormoniehkäisyyn, joka on pitänyt naaman ihan ok kunnossa. Silloin tällöin tulee muutamia patteja, mutta nyt jostain syystä syksystä alkaen naama on ollut koko ajan epätasainen ja finnejä on enemmän kuin normaalisti. Tästä voidaan varmaan syyttää stressiäkin. Kuitenkin, jotain oli tehtävä.

Onneksi sain Vichyltä testiin Normadermin tuotteita. Näistä minulla on kokemusta parin vuoden takaa, mutta linja uudistettiin viime vuonna, jolloin se suunnattiin enemmän epäpuhtaalle aikuiselle iholle. Tämä sopii minulle paremmin kuin hyvin.

oobd_vichy_aqualia_thermal_serum

Aamulla pesen kasvoni – tällä hetkellä Neutrogenan puhdistusgeelillä – ja tämän jälkeen riippuen ihon kunnosta laitan alle joko Basironia tai siirryn suoraan käyttämään Normadermin päivävoidetta. Joskus oikein kuivina hetkinä laitan alle vielä Vichy Aqualia Thermal -seerumia. Normaderm Beautifying Anti-Blemish Care 24h Hydration – ihana nimihirviö – lupaa pienentää ihohuokosia, vähentää punoitusta, hillitä kiiltoa ja tasoittaa ihon sävyä. Itse tykkään tuotteen kevyen geelimäisestä koostumuksesta. Se tuntuu iholla raikkaalta, mutta kosteuttavalta. Tuote sisältää salisyylihappoa ja laktaattihappoa, jotka auttavat kuorimaan ihoa ja puhdistavan ihohuokosia. Iho tuntuu kosteutetulta koko päivän ja tuote imeytyy ihoon nopeasti. Meikki on helppo levittää tämän päälle. Tykkään todella tästä voiteesta – ja jos naamani ei tästä kohta oikene, niin ostan tätä kyllä toisen purkin, kun tämä loppuu.

oobd_vichy_normaderm_2

Iltaisin poistan meikin ensin öljyllä ja tämän jälkeen pesen kasvoni joko ihan käsin tai Clarisonicin kanssa. Päälle laitan 1% tai 2% salisyylihappoa, jonka annan vaikuttaa vähintään 30 minuuttia yksinään iholla – puolen tunnin jälkeen suurin osa salisyylihaposta on hajonnut. Jos tätä ennen laittaa iholle muita tuotteita, ei happoa pääse vaikuttamaan kunnolla. Pienenä vinkkinä tämä!

oobd_vichy_purete_thermal_micellar_oil

oobd_vichy_normaderm_3in1

Ennen kuin menen nukkumaan, laitan leuan ja nenän alueelle Normadermin Night Detox -yövoidetta. Tämä on paksumpaa ja kuivempaa kuin päivävoide ja tuntuu, kuin mukana olisi pienen pientä hiekkaa. Tämän koostumus on selvästi muuttunut, sillä muistan pari vuotta sitten, että tämä oli vieläkin selvästi rakeisempi koostumukseltaan. Ei tämä kuitenkaan ihoa hankaa. Tämä rae on perliittiä sekä muita aineita, jotka imevät itseensä yön aikana kosteutta eli talia. Tämän lisäksi tuotteessa on myös salisyylihappoa sekä laktaattihappoa.

oobd_vichy_normaderm_6

Tämän voiteen päälle ja muualle kasvoihin sitten laitan joko pelkkää seerumia tai kasvovoidetta, tai erittäin kuivina aikoina kumpaakin. Silmänympärysvoidetta unohtamatta. Päivisin olen käyttänyt Vichy Idealia Eyes -voidetta, jossa on valoaheijastavia pigmenttejä. Tämän tuotteen kosteustehot ovat riittäneet päivisin, mutta öisin tarvitsen jotain kosteuttavampaa – seuraavaksi kokeiluun lähtee kehuttu Avene.

oobd_vichy_idealia_eyes

Ja finneille tietysti tehohoidoksi Cosrx:n Master Patchit!

Kyllä tämä naama näyttää paremmalta, vaikka syviä finnejä tulee edelleen, mutta onneksi vain yksi kerrallaan.

Mikä on teidän luottotuote aknen hoitoon?


Vichyn tuotteet saatu blogin kautta

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.