featured,  skincare

Acnatac – iho kahden kuukauden jälkeen

Kävin loman lopulla elokuussa ihotautilääkärillä ensinnäkin näyttämässä vitiligoa, ettei kyseessä vain ollut jotain muuta. Ei ollut, joten keskityttiin mun akneen. Sain kahta voidetta – Acnatacia ensin käytettäväksi kahdeksi kuukaudeksi ja tämän jälkeen Differiniä.

Kuvituskuvana ihoni 28.10.2018, noin muutama viikko Acnatac-kuurin loppumisen jälkeen. Iholla vain Drunk Elephantin B-Hydra-seerumi – Photoshopilla muutettu vain väritystä vastaamaan lähemmäs oikeaksi sekä cropattu kuvaa. Ihoa ei ole muuten käsitelty ollenkaan (blurrattu, hävitetty pigmenttiä tms.).

Acnatac-kuuri on nyt loppu, joten aika käydä vähän läpi, että mitä ihoni kävi kuurin aikana läpi ja mikä tilanne on nyt.

Akneni ei ole koskaan onneksi palannut niin pahana kuin mitä se teininä oli, mutta koko ajan olen kärsinyt finneistä. Niitä oli aina yksi tai kaksi naamassa – pahimmillaan erittäin kipeinä patteina ja tietysti jossain kohdissa, missä naama liikkuu kun puhuu tai syö.

acnatac skin iho akne acne

Samoin myös mustapäitä oli aina paljon varsinkin nenän alueella sekä valkopäitäkin löytyi.

Acnatac sisältää klindamysiiniä (antibiootti) sekä tretinoiinia. Voidetta ei saa käyttää yli 12 viikkoa, itselläni käyttö kesti noin 9 viikkoa – käytin tuubin loppuun, vaikka lääkäri sanoi 2 kuukautta.

Käytin Acnatacia iltaisin suositellun määrän – ehkä vähän yli, mutta ei sitä paljoa tarvitse, tuote levittyy hyvin iholle. Geeli on aika nopeasti kuivuvaa, joten iho ei jää tahmeaksi laiton jälkeen.

Täytyy myöntää, että ensimmäinen kuukausi oli aika tuskaa. Naamani tuntui menevän koko ajan pahempaan suuntaan – mustapäitä tuli poskiin, joissa niitä ei aikaisemmin ole ollut ja finnejä oli monta varsinkin leuassa koko ajan. Muistin kyllä menneisyydestä kokemukseni Roaccuttanista, joten tiesin, että kyllä se jossain vaiheessa helpottaa. Ja niin se helpottikin, siinä kuukauden jälkeen.

acnatac iho skin akne acne

Toinen kuukausi meni niin, että nenän mustapäät tuntuivat häipyvän vähitellen melkein kokonaan ja leuan punaiset arvet alkoivat parantua nopeammin kuin ennen kuuria. Mutta suurin ero oli siinä, miten tämä toimi otsan ryppyyni – olen jo aikasemminkin sanonut, että siitä (yhdestä’) rypystä/juonteesta pystyn kertomaan paljon ihostani – se nimittäin hävisi jo parin ensimmäisen käyttöviikon aikana melkein kokonaan. Se on nyt sellainen, että näen jos katson läheltä peilistä, koska tiedän missä se on, mutta muuten se on melkein hävinnyt. Tämä on siis tretinoiinin eli ihon uusiutumista nopeuttavan ainesosan ansiota.

En ole käyttänyt Acnatacin kanssa mitään muuta voidetta iltaisin – koska ihoni on nyt huomattavasti rasvaisempi kuin ennen kuuria – tämäkin on Acnatacin sivuvaikutus, enkä käyttänyt kuuria talvella. Mutta onneksi rasvaisuus tasoittu pari viikkoa kuurin lopettamisen jälkeen.

Täytyy myöntää, että olen tällä hetkellä tyytyväinen ihooni, toivottavasti Differin pitää ihon tällä tasolla, ettei se kohta taas räjähdä käsiin.

acnatac akne iho skin acne

Itse käytin kuitenkin retinolia iltaisin jo ennen tätä, mutta kyllähän nämä reseptituotteet vain toimivat tehokkaammin – ja nopeammin. Oma ihoni kesti tämän kuurin ilman punoitusta tai hilseilyä, mutta kannattaa aloittaa varovaisesti käyttö, jos oma iho ei ole tottunut vahvoihin A-vitamiinijohdannaisiin.

Ainoa ärsyttävä asia on tuo ihon rasvoittuminen, mutta mieluummin elän rasvaisen ihon kanssa kuin kipeiden finnien.

Päivityksenä: kuurin loputtua ihoni paheni vähitellen ja hain lopulta isotretinoiinikuurin (eli Accutane-kuurin), joten vaikka Acnatac auttoi hetkellisesti ei vaikutus kestänyt tarpeeksi kauaa.

Onko teillä millainen kokemus Acnatac-voiteesta tai muista aknelääkkeistä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.