featured,  skincare

#60secondrule – minuutissa iho puhtaaksi

Moni teistä on varmaan törmännyt Instassa häsäriin #60secondrule. Itse olen tähän ainakin itse törmännyt sekä Instassa että Youtubessa. Mutta mikä on 60 second rule ja mitä tekemistä sillä on ihonhoidon kanssa?

#60secondrule-termin keksi kosmetologi Nayamka Robert-Smith (LaBeautyologist sekä Instassa että Twitterissä). Itse tapahan ei ole mikään uusi, mutta hän toi sen uudestaan pinnalle vuoden 2018 lopussa.

#60secondrule – tai suomeksi 60 sekunnin sääntö – on lyhkäisyydessään ja yksinkertaisuudessaan sitä, että ihoa pestään sormin 60 sekunnin (eli minuutin) ajan. Moni meistä – itsekin tähän syyllistyn – pesee kasvojaan vain noin 10-15 sekuntia, ennen kuin huuhtoo puhdistusaineen pois. Tässä ajassa puhdistusaine ei välttämättä ehdi toimia kunnolla, jonka takia ihoon voi jäädä epäpuhtauksia.

Myös ihon pesu minuutin ajan pehmentää ihoa, irrottaa kuollutta ihosolukkoa sekä parantaa pintaverenkiertoa. Näin ollen ihonhoidon tuotteiden on helpompi päästä syvemmälle ihoon.

Tämän voi toteutta myös käyttämällä esim. Foreota tai puhdistusharjaa sormien sijaan – jolloin niissä yleensä sisäänrakennettu 60 sekunnin kesto takaa, ettet lopeta liian aikaisin. Näitä ei kuitenkaan ole pakko käyttää. Kalliin laitteen ostaminen ei ole mikään pakko, sillä tämä tekniikka toimii ihan sormillakin. Jos sormien käytön jälkeen haluaa vieläkin syväpuhdistavamman tuloksen, niin sen jälkeen voi miettiä haluaako ostaa jonkin puhdistuslaitteen.

Jos käytät meikkiä tai aurinkovoidetta, niin puhdista ihosi ensin öljypohjaisella meikinpoistoaineella (tai puhdistusöljyllä) ensin. Tämän jälkeen ota ihotyyppisi mukaista puhdistusainetta (kaikille sopii mahdollisimman hellävarainen vesipohjainen puhdistustuote) ja pyörittele sitä kostealla iholla 60 sekuntia. Älä paina ihoa liikaa ja muista pestä myös hiusraja, nenänpielet ja leuka – sekä kaula!

Tämän voi myös toteuttaa niin, että käytät 30 sekuntia öljypuhdistukseen ja 30 sekuntia heti perään vesipohjaiseen puhdistustuotteen levittämiseen. Kunhan käytät yhteensä vähintään 60 sekuntia ihon huolelliseen puhdistukseen.

#60secondrule ei ole tekniikka, joka takaa kaikille paremman ihon. Hormonaalista aknea se ei tule parantamaan eikä omat geenit muutu vaikka kuinka pesisit kasvojasi. Jos ihosi on tulehtunut tai erittäin ärtynyt ei kannata sitä hangata yhtään enempää. Mutta suurimmalle osalle ylimääräiset 45-50 sekuntia ihonpesuun voivat tuoda tasaisemman ihonsävyn sekä vähentää ulkoisista ärsykkeistä johtuvia näppyjä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.