skincare

5 x puhdistusvoide

Minulle on tullut tavaksi käyttää puhdistusvoidetta eli cleansing balmia meikin poistoon. Suihkussa käytän edelleen öljyä, sillä se toimii siellä paremmin kuin purkista kaivettava kiinteä voide.

Vaikka olen testannut vasta viittä erilaista, niin näiden neljän perusteella pystyn sanomaan hyvin, että minkälainen balmi toimii omalla ihollani ja millaisista haluan pysyä kaukana. Kaikki neljä testaamani tuotetta ovat olleet erittäin suosittuja ja osa jopa hypetettyjä, jonka takia ostin niistä jokaisen. Nyt rankkaan ne biisi huonoimmasta parhaimpaan.

eve lom cleanser

5. Eve Lom Cleanser

Ensinnäkin, tämä on kallis puhdistusvoide. 100ml pakkaus maksaa päälle 60 euroa. Mutta hinta ei ollut edes se pahin asia tässä tuotteessa, vaan koostumus. Tämä on paksua voidetta, joka ei sula iholla täysin öljyksi, vaan jää hieman tahmeaksi. Mieleen tuli vähän hunaja. Ja akneen taipuvan ihon omaavana haluan, että puhdistusöljyn saa huuhdeltua iholta helposti. Tätä ei. Käytän kaikkien balmien kanssa jonkinlaista pyyhettä, jolla poistan voiteen iholta, mutta tällä jopa mukana tulleen musliiniliinan käyttäminen oli tuskaa. Voide jumahti joko iholle tai liinaan, jonka takia liina oli pestävä usein. Jouduin myös käyttämään enemmän tuotetta kerralla, kuin muita, jotta sain tuotteen leviämään koko naamalle. Tällä sai aika kauan hangata vedenkestävää meikkiä. Kuivemmille ihotyypeille tämä voisi olla hyvä, mutta silloinkin vain vesiliukoisen meikin poistoon. En missään nimessä tule ostamaan uudestaan enkä ymmärrä hypetystä.

pixi nourishing cleansing balm

4. Pixi Nourishing Cleansing Balm

On harmi laittaa Pixi näin alas, mutta tässä on vähän sama ongelma kuin Eve Lomissakin, eli tämän poistaminen iholta ei ollut helpointa. Ihollani tämä ei lämmennyt tarpeeksi ohueksi öljyksi, että sen voisi vain huuhdella pois iholta. Tarvitsin tähänkin musliiniliinan, mutta sillä tämä lähti helpommin kuin Eve Lom. Tämä poisti vedenkestävän meikin paremmin, mutta ei tarpeeksi helposti. Nimestä voisi päätellä, että tämän on myös tarkoitus kosteuttaa ja helliä ihoa, mutta koska käytän näitä kaksoipuhdistuksen ensimmäisenä osana, niin mikään puhdistustuote ei jää iholleni tarpeeksi pitkäksi aikaa tekemään sille hyvää (tai pahemmin huonoakaan). Veikkaan, että karitevoi teki tästä itselleni liian paksua. Tämä sopii mielestäni kaikille ihotyypeille. Koostumuksen ansiosta ehkä enemmän normaalista kuivalle iholle varsinkin, jos tämän jälkeen ei käytetä muuta puhdistustuotetta.

peter thomas roth 24k gold cleansing butter

3. Peter Thomas Roth 24K Gold Pure Luxury Cleansing Butter

Tämä päihitti Pixin vain ja ainoastaan tuoksun ja kullan värinsä takia. Tämä toimi ihollani muuten samoin tavoin kuin Pixi. Tämä tuoksui ihanalta ja sisälsi ihoa helliviä ainesosia (kultaa, kurkumaa ja hunajaa). Tietystikin, minähän pesen tämän pois (ja niin pitäisi muidenkin) sen verran nopeasti, ettei mikään ainesosa oikein ehdi vaikuttamaan ihoon. Halpaa hupia tämä ei tuonut, sillä 150ml purnukka maksoi noin 60 euroa. Tämä oli ehkä näistä kaikista luksusmaisin, joten sellaista kaipaavan kannattaa ehkä harkita tämän ostoa. Ei ollut huono, mutta parempiakin löytyy.

emma_hardie_moringa_cleansing_balm

2. Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm

Tämä piti ykkössijaa viime viikkoon asti, jolloin ostin seuraavaksi esitellyn tuotteen. Tämä tuoksuu ihanalta! Voide on paksua purkissa, mutta sulaa iholla ohueksi öljyksi ja poistaa helposti kaiken. Yksi ongelma minulla on ollut tämän kanssa, nimittäin korkki ei jostain syystä enää mene kiinni kunnolla. En tiedä mikä siinä on, pyörii vain paikoillaan eli tämän kanssa en voisi matkustaa. Purkki on muuten kaunis (turhaa pakkausta, mutta hinnan takia saakin olla). 100ml purkki kustantaa £39 eli noin 42 euroa. Itselläni on 50ml purkki, joka tuli CultBeautyn laatikosta. Ei tämä järkyttävän kallis ole, mutta ykkönen hakkaa tämän myös hinnassa. Ainoa bonus, mitä ykkösellä ei ole, niin tämän mukana tuli aivan ihana kaksipuoleinen, aika paksu pyyhe mukaan. Pyyhkeen toinen osa on froteeta ja toinen ihan sileää. Jos haluaa kokeilla jotain uutta ja hieman kalliimpaa, niin tätä kannattaa harita.

clinique_take_the_day_off_cleansing_balm

1. Clinique Take the Day Off Cleansing Balm

Tämä kiilasi kaikkien ohi jo ensimmäisellä käyttökerralla, nimittäin tämä sulaa todella ohueksi öljyksi iholla ja huuhtoutuu helposti pois. Tuoksua tässä ei ole ollenkaan, joka ei itseäni haittaa yhtään – eihän iho tarvitse parfyymia. Hinnassakin tämä päihittää, sillä 125ml maksoi Kicksissä 38,50 euroa ja itse käytin 20% alennussetelin vielä tähän. Purkissa tämä näyttää kookosöljyltä. Pieni määrä riittää hyvin koko kasvoille ja sulataa vedenkestävänkin meikin tehokkaasti. Tätä suosittelen ihan kaikille!

Minulla on vielä monta puhistusvoidetta kokeilematta ja nyt haluaisin kuulla vähän teidän mielipiteitä. Jos ottaa Emma Hardien ja Cliniquen vertailukohdiksi, niin mikä olisi seuraava hyvä testauskohde? Olen kuullut hyvä ainakin The Body Shopin kamomillapuhdistusvoiteesta sekä Sunday Rileyn Blue Moonista.

Mikä on teidän lempituote meikinpoistoon?

Sisältää affiliate-linkkejä

5 Comments

 • Riesu

  Pitää ehkä koittaa tuota Cliniqueta seuraavaksi (budjettiystävällisin) kun toi Pixie loppuu. Oon laiska käyttämään nykyistä juurikin sen takia etten meinaa saada sitä pois naamasta tai käsistä enää. Ja en haluaisi herkkähipiäisenä nimenomaan pestä naamaa enää toisella…eikä mun puhdistusmaidot edes pese tota kunnolla pois…

 • Murmis

  Mulla toi evelom lähti kiertoon hajun takia. Se kamomillan löyhkä ei vaan oo mun juttu. Yh. Noista muista mulla ei olekaan kokemusta, mutta kaapissa testivuoroa odottaa biothermin voide.

 • Idsu / Huulipunamania-blogi

  Mä pesen meikit aina kaksoispuhdistuksena, ja oon tähän mennessä käyttänyt aina öljyä ykkösvaiheen putsarina. Nyt tekis mieli kokeilla öljyn sijaan cleansing balmia, ja sikäli ei siis haittaisi vaikkei huuhtoudu iholta ilman toista putsaria – harvat öljytkään niin tekee.
  Melkein laitoin eilen tilaukseen Etude Housen (vai olikohan Holika Holika) puhdistusvoiteen muutamalla eurolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.