lifestyle,  travelling

5 outoa asiaa Tanskasta

Olin kesällä lomalla ja heti sen perään loppukesästä työmatkalla Kööpenhaminassa ja muutama asia hieman pisti silmään tai nauratutti. Niinpä ajattelin kertoa teille, mitä itse huomasin.

  1. Hot dogs – siis hot dogeja on saatavilla ihan kaikkialta – ja niitä kärryjäkin oli melkein joka nurkassa.
  2. Cocktail bars – jokaiselle drinkille tai alkoholityypille on oma baarinsa. Jos haluat margaritoja, mene margaritabaariin, jos taas gin-pohjaisia juomia, niin sellainenkin löytyy. Jokaiselle löytyy oma baari.
  3. Tanskan puhuminen takaisin – Aivan sama miten paljon puhut englantia kassalla, niin he puhuvat tanskaa takaisin. Varsinkin keskustan kioskeissa, kaupoissa ja pikaruokapaikoissa tämä hieman ihmetytti, mutta onneksi sentään ruotsin osaaminen auttoi tässäkin asiassa.
  4. Luomu – siis kaikkea saa luomuna ja sitä mainostetaan isolla – ihan pikaruokapaikoissakin. Ihan hyvä vaan, mutta jotenkin se näkyi paljon enemmän Tanskassa ihan katukuvassakin, kuin vaikka Suomessa.
  5. MobilePay- kaikkialla voi maksaa MobilePayllä! Suomessakin se on alkanut tulla kauppoihin – itse muistaakseni näin Mäkissä ekana mahdollisuuden, mutta Tanskassa se on oikeastaan ihan kaikkialla käytössä.

Ja bubbling under – postimerkit. Jos haluatte lähettää postikortteja Suomeen, niin kannattaa muistaa ettei postimerkkejä myydä kuin joko postissa tai muutamassa keskustan tuliaismyymälässä.

Työhön liittyvät jutut Tanskasta ovatkin sitten hulvattomampia – tai uskomattomimpia, mutta niistä en viitsi kertoa enempää. Sen verran voin sanoa, että jos mietitte missä pohjoismaassa on pisimmät lomat: Tanskassa.

Ehkä näin taas nelisen viikkoa Tallinnassa viettäneenä voisi seuraavaksi tehdä samanlaisen Virosta.

Mutta ensi viikolla on LOMA! Ihanaa! Ehkä sitä saisi tehtyä koulujuttujakin – ja tietysti nukuttua kunnolla.

Mikä teitä on ihmetyttänyt ulkomailla viime aikoina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.