shopping,  travelling

4 x Tallinnan ostoskeskus

Joko olisi aika palata blogin pariin? Aloitetaan vaikka Tallinnan työmatkan saldosta.

Yhden asian tein itselleni selväksi, kun päädyin hengaamaan Tallinnassa yhden viikon sijaan yli kolme – kävisin kaikki suurimmat ostoskeskukset läpi ja tekisin niistä lyhyen yhteenvedon tänne. Eli mihin kannattaa suunnata, varsinkin kun haluaa kosmetiikkaa ostella.

Viru Keskus oli helpoin, sillä hotellini oli Estoria siinä samassa rakennuksessa. Viru Keskuksessa sijaitseva Kaubamaja on monen tunnetuin ostoskohde koko Tallinnassa. Kaubamajasta saa ihan Sokoksesta tai Stockmannistakin löytyvien brändien lisäksi Pixiä, Misshaa, RENia, Givenchya, Mizonia, Bourjoisia, Palmer’s, theBalmia ja muutamaa muutakin kiinnostavaa brändiä. Itse ostan eniten Mizonin sheet maskeja Kaubamajasta. RENin puhdistustuotteenkin ostin ksäkuun reissuilta testiin, sillä brändi kiinnostaa kovin. Varsinkin parfyymiharrastjien kannattaa suunnata Kaubamajan parfyymiosastolle sekä tietysti Creme de la Cremeen, josta erittäin kalliiden parfyymien (Byredo, By Kilian, Diptyque jne.) löytyy myös By Terryn kosmetiikkatuotteita.

Ennen kuin jatketaan muihin ostoskeskuksiin, niin piti sanomani, että julkinen liikenne on kätevää Tallinnassa. Ratikat ja bussit kulkevat hyvin ja usein. Matka kustantaa 2€/suunta eli on helppo vain antaa kahden euron kolikko kuljettajalle.

tallinna_bussi

Ülemiste on ostoskeskuksista uusin ja sieltä löytyy kosmetiikkapuolelta samat kuin kohta puhutusta Kristiine Keskuksesta eli I.L.U sekä Ideaal Kosmeetika. Ideaal Kosmeetikan ainoa brändi, joka minua kiinnostaa (eikä Suomesta saa) on Physician’s Formula. Molemmissa on muuten aika pitkälle ihan tunnettuja ja kotoakin saatavilla olevia brändejä – tai Kaubamajasta saatavia brändejä eli näihin ei tarvitse lähteä erikseen katsomaan tilannetta.

Kristiine Keskuksessa on – kuten ylläkin mainittu – niin I.L.U sekä Ideaal Kosmeetika. Näiden takia ei Kristiineen tarvitse lähteä, ennemmin suosittelen Ülemisteen suuntaamista. Varsinkin Physician’s Formulan hylly oli tosi pieni ja tuotteita oli loppunut. Wet’n’Wildilta ostin itse luomivärinpohjustajan, jota on kehuttu. Prisman kosmetiikkaosasto oli samanlainen kuin Suomessakin (Bourjoisia lukuunottamatta, mutta tuota nyt löytyy melkein kaikkialta täällä). Marks & Spencerissä oli loppuunmyynti, joten heidän kosmetiikastaan ei ollut enää jälkeäkään.

Rocca al Mare oli aika tuskan takana, että pääsin käymään. Ei jostain syystä yhtään huvittanut lähteä pitkälle bussiajelulle (siis puoli tuntia koko matka yhteensä, se on näköjään liikaa, ainakin työpäivän päätteeksi). Satamasta tänne pääsee kätevästi suoraan bussilla, itse käytin ihan paikallisbusseja. Ainoa syy, miksi lähdin, oli Debenhams. Debenhamsin kosmetiikkaosasto oli aika pieni, mutta vaateosastolta voisi moni löytääkin jotain (ja lastenvaateosastolta). Muuten vaikka olikin iso ostoskeskus (ei niin iso kuin Ülemiste) niin kosmeharrastajalle vähän tutkittavaa.

rocca_al_mare_debenhams

Itse siis suosittelen, että katsastakaa Viru sekä Ülemiste, jos jaksatte. Selviätte kyllä ilman Kristiineä ja Rocca al Marea näin kosmetiikan näkökulmasta.

 

Valitettavasti blogipostausten tuottaminen on jäänyt väsymyksen ja matkustelun jalkoihin. Kun palasin Tallinnasta neljän reissuviikon jälkeen, niin parin päivän jälkeen oli sitten lähtö Berliiniin. Ja eilen kävin työterveydessä, jossa todettiin, että toisessa poskiontelossa on nestepinta eli taas antibioottikuuri päälle. Eihän tämä ole kuin vasta neljäs muutaman kuukauden sisällä. Että näin. Mutta jos nyt vaikka lopetetaan valitus ja pidetään peukut ristissä, että jaksan alkaa taas ylläpitää normaali bloggaamisrytmiä.

Onko teillä antaa hyviä kosmetiikkaostosvinkkejä blogini lukijoille? Tai vaikka minulle, jos paluu Tallinnaan vielä jossain vaiheessa on aiheellinen.

One Comment

  • Suski

    Vinkki! Petit St Louis Lahdessa myy ainoana Suomessa Byredoa! Hinnat oli edullisemmat kuin Creme de la Cremessa. Valikoima tosi kattava ja ihana ihana palvelu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.