skincare

3 x jelly-/geelipuhdistusaine

Jelly Cleanserit eli hyytelömäiset puhdistusaineet ovat vallanneet markkinoita viime aikoina. Ne ovat hieman geelimäisiä, jotain öljyn ja paksun balmin välistä. Niinpä osa vanhoista geelimäisistä puhdistajista voisi hyvin olla jellypuhdistajiakin. Kuten jo kerroin Kicksin ostospostauksessa, niin ajattelin testata Glamglown Galacticleansea Oskian Renaissance Cleansing Geliin, mutta Sephoran ostosten jälkeen mukaan tuli vielä Boscian Charcoal Jelly Ball Cleanser. Eli nyt vertaillaan kolmea – ehkä osittain täysin erilaistakin tuotetta keskenään.

oskia renaissance cleansing gel

Oskian Renaissance Cleansing Geliä on nyt jo toinen menossa eli olen saanut tähän putsariin kaikista parhaimman touchin – ja koska tämä on vain niin hyvä, olen ostanut sitä uudestaankin. Renaissance Cleansing Gelistä en ole koskaan tehnyt omaa postaustaan, mutta se on vilahdellut niin suosikit- kuin loppuneet-postauksissakin.

Oskian putsari sisältää muutamia ainesosia, jonka takia se on sekä tehokas, että hellävarainen. Lactobacillus (kurpitsaentsyymi) rikkoo “liiman”, joka pitää kuolleet ihosolut kiinni toisissaan ja näin ollen auttaa niiden irrottamisessa. A-vitamiini tunnetusti auttaa ihon uusitumisessa, kun taas C- ja E-vitamiinit tukevat ihoa ja auttavat sitä suojautumaan vapailta radikaaleilta. Näiden lisäksi tuote sisältää esim. MSM:ää, joka on rauhoittaa sekä puhdistaa ihoa. Siitä voidaan sitten kiistellä, että kuinka hyvin poishuuhdeltava/-pyyhittävä tuote oikeasti toimii. Itse kuitenkin olen huomannut tämän tuotteen kanssa kirkastavan vaikutuksen ihollani.

glamglow galacticleanse

Glamglow Galacticleanse on väriltään mustaa, jossa on mukana pieniä kultaisia shimmereitä. Minun täytyy myöntää, että Glamglow’n tyyli tunkea glitteriä tai shimmeriä vähän kaikkeen on erittäin ärsyttävä. En minä halua putsarissani mitään kultahippuja, jotka eivät tee siinä mitään (ja kyllä, omistan Farsalín Rose Gold Elixirin, jossa on kanssa kultaa), näyttivät ne sitten kuinka hienoilta. Myöskin puheet meteoriittipuuterista itse tuotteessa ovat vähän kysymystä herättäviä. En ihan tarkasti tiedä, että mikä niiden oikea vaikutustapa on. Bambuhiili sen sijaan kertoo jo enemmän, että kyseessä on puhdistava ainesosa. Tuote sisältää myös muutamia öljyjä sekä uutteita, jotka auttavat ihoa suojautumaan vapailta radikaaleilta sekä suojaavat ihoa.

Vertailen ensin näitä kahta, sillä kolmas on aivan erilainen tuote, vaikka jelly onkin. Molemmat Oskian ja Glamglow’n tuotteet poistavat myös vedenkestävän meikin iholtani. Näitä molempia käytetään kuivalle iholle tai suoraan meikin päälle – eli älä kasta käsiä ennen levitystä. Vasta kun haluat alkaa huuhtoa tuotetta (ja meikkejä pois), niin kasta ensin kädet ja hiero kosteilla käsillä tuotetta, molemmat muuttuvat maitomaisiksi. Tämän jälkeen ne voi pestä tai pyyhkiä pois kasvoilta. Itse kuitenkin tykkään näistä aamukäytössä tai silloin, jos en ole päivällä käyttänyt meikkiä. Jotenkin tuntuu, että öljyisempi koostumus poistaa öljyn iholtani paremmin ilman, että se kuivattaa ihoa ja saa sen näin ollen tuottamaan lisää öljyä. Glamglow on helpommin saatavilla Suomesta, mutta itse kyllä tulen tulevaisuudessakin ostamaan Oskiaa, sillä se ei sisällä mitään kyseenalaisia hohtopartikkeleita, joiden olemassaolo on tuotteessa täysin turha. En mä mieti siinä vaiheessa kun putsaan ihoani, että haluan sen hohtavan avaruuden kanssa kilpaa. Sorry, not sorry. Huono putsari ei muuten ole ollenkaan, itse vain kallistun muualle kun puheessa on tämän tyylinen öljypohjainen jelly/geeli.

boscia charcoal jelly ball cleanser

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä Boscia Charcoal Jelly Balm Cleanser. Erilaisen tästä tekee jo pelkästään muoto, sillä tämä on oikeasti pallo. Tulee vähän mieleen superpallon ja Lushin suihkujellyjen sekoitus. Tämän käyttötapakin eroaa jo kahdesta edellisestä, sillä tätä käytetään joko suoraan kosteille kasvoille pyöritellen tai kosteiden käsien välissä hangaten ja sitten vaahto pyöritellään kasvoille. Itse olen testannut molempia tapoja. Pallon pyörittely kasvoilla on jotenkin outoa, mutta toimii ihan yhtä hyvin kuin käsien välissäkin hankaaminen. Jelly on tarkoitettu kasvojen syväpuhdistukeen, mutta tämän pitäisi olla tarpeeksi hellävarainen myös kuivalle iholle. Tässä on samaa bambuhiiltä kuin mitä Glamglow’n naamiossakin on. Tuote sisältää hiilen lisäksi mm.  tamarindin siemenuutetta (kosteuttaa), japaninsypressiöljyä (rauhoittaa ihoa sekä puhdistaa ihohuokosia) ja jojobaöljyä. Tämä tuote on dermatologisesti testattu eikä se sisällä esim. gluteenia tai lisättyä tuoksua.

Boscian pallo on selvästi kahta aikaisempaa syväpuhdistavampi, mutta se ei kuitenkaan kuivata ihoa. Erittäin mukava tuttavuus ja tämä on käytössä aamuisin, kun iho tuntuu tarvitsevan enemmän puhdistusta. Ja tämä on käytössä aamuisin vain sen takia, koska se sijaitsee yläkerran kylppärissä, missä pesen aamuisin kasvoni. Suihkussa tätä ei voi säilyttää tai se kuluu liian nopeasti kosteuden ansiosta, huomautuksena tällainen.

Oma järjestykseni näistä kolmesta on: ensimmäisenä Oskia, sitten Boscia ja vikana Glamglow.

Onko teillä kokemuksia muista jellyputsareista?

One Comment

  • Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi

    Hitto,onpq tuo pallura hauska! 😀 Vähän samaa mieltä glitteristä. Tainno olkoon kaikki kuorrutettu koristelumielessä sillä JOS ne ei ole muovia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.