DHL:n tullausmuutos

Tämä on nyt jo vähän myöhässä, mutta huomasinpas itse, kun tilasin iHerbiltä tuotteita, että DHL on muuttanut tullausmaksujaan.

oobd_physicians_formula_highlighter

Ennen oli ilmaista tehdä itse tullaus, mutta nyt sen hinta on 49,60 euroa, KYLLÄ – 49,60 EUROA (sis. alv). Tätä kutsutaan nyt nimellä luovutusmaksu.

Ja se, että DHL hoitaa tämän puolestasi on tullivakuuspalkkio vähintään 24,80 euroa (20e + alv) tai 5% tullien ja verojen arvosta (+alv).

Jep, eli kannattaa miettiä kuinka paljon tilaa ja tuleeko enää halvemmaksi – itselläni kyllä tulee kun vitamiinit on täällä kalliita. Mutta tämänkin tajusin siinä vaiheessa, kun DHL:ltä tuli tekstari tullauksesta. Eli kiva yllätys! Not.

EDIT. Blogin kommenteista tuli ilmi muutamia asioita, joten nekin kannattaa lukea. Eli ei tarvitse ihan vielä panikoida, iHerbillä on muitakin kuljetusvaihtoehtoja kuin DHL. Kannattaa siis valita vaikka AirMail tai UPS vaihtoehtojen salliessa.

Näin, palataan normaaliin ohjelmaan huomenna. Minä odottelen, että DHL vapauttaa pakettini ja saan alkaa vetämään magnesiumia taas kaksin käsin – VITSI.

27 thoughts on “DHL:n tullausmuutos

 1. En nyt ihan tajunnut tätä. Eli jos tilaan alle tullirajojen niin tuleeko tuo maksu myös silloin? Vai vasta kun tulliraja ylittyy?

  Ihanan näköinen korostustuote kuvassa :) Minkä niminen?

  Like

 2. Ei koske airmail-tilauksia. Eli ne voi yhä tullata itse ilman lisämaksuja kuten ennenkin. Lisäravinteissa alviraja on 35,70 euroa eli kun tilaa alle sen, ei tule mitään lisämaksuja.

  Like

  1. Tullimaksu tulee maksettvksi vasta 150 euron ylittävistä tilauksista. Arvonlisäverotuksessa verottoman lähetyksen arvoraja on 22 euroa, eli koskee kosmetiikkaa. Termit hieman sekaisin.

   Like

 3. Soitin DHL:ään ja sanoi että ovat keskustelleet asiasta ja jatkossa (31.8 tai 1.9) alkaen molemmat vaihtoehdot maksavat 20 eur + alv. Tarkennuksia voi laittaa tälle palstalle mikäli näin ei ole.

  Like

   1. Arvelin että arvostaisit :) Tuolla oli joku valittanut 40 euron dhl ylläristä Amazonille ja saanut jopa hyvityksen suoraan sieltä. Toiset reklamoivat Paypaliin. Pitää itekin kokeilla laittaa iHerbiin palautetta.

    Like

  1. Äskeiseen vielä: DHL:ltä tuli nyt lasku sähköpostiin. Tilauksessa oli elintarvikkeita joilla tietääkseni on 14% verokanta eikä 24%. Laitoinpa kyselyn että laskivatko nyt ihan oikein. Olkaa tarkkana ALV-kannan kanssa kun annatte DHL:n hoitaa kalliilla tullauksen.

   Like

   1. DHL:stä vielä. Eli selvisi että iHerbin elintarvikkeiden ALV oli laskettu oikein 14% mukaan. 24% oli DHL:n oman huolintapalvelun ALV.
    Anyway maksoin 32.50 euron DHL-korruptiomaksun kiltisti mutta valitin iherbiin mokomasta yllätyksestä. Hyvittivät VISA-kortilleni 50% eli 16.25 euroa.

    Like

Kommentointi on erittäin suotavaa!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s