112

Eilen HSL:n pisteellä lapsen kadonneen matkakortin noutoa odotellen 60 ihmisen jonossa, tajusin numeroni olevan 112.

Aloin miettiä, että montako kertaa on tullut soitettua hätänumeroon. Täytyy myöntää, ettei monta.

oobd_112_lappu

Ensimmäisen kerran koskaan jouduin numeroon soittamaan vanhassa työpaikassa – pankin konttorissa – kun yksi asiakas sai sairaskohtauksen. Siinä ambulanssia odotellessa asiakaskin alkoi jo virkoamaan ja mietin, että jos pk-seudulla suuremmassa keskuksessa kestää ambulanssin tulo näinkin kauan, niin mitäköhän se on sitten jossain pienemmällä paikkakunnalla. Kuinka moni menehtyy, kun kaikesta supistetaan?

Seuraavat kaksi kertaa – ja tähän mennessä viimeiset – olivat viime lokakuussa, kun lapsen poissaolokohtaukset “jäivät päälle”. Kummallakaan kerralla en siis pelastanut kenenkään henkeä, mutta parempi näin.

Oletteko te joutuneet soittamaan hätänumeroon?

9 thoughts on “112

 1. Olen soittanut kerran 112. Silloin kun naapurin mummo makasi melkein sammuneena tuossa pihamaalla. Ennen tota yhteisen hälytysnumeron käyttöönottoa, soitin kyllä useampia kertoja poliisin omaan numeroon.

  Like

 2. Viime kesänä muutaman kerran äidilleni. Olin siis parisen kuukautta auttamassa kotona. Äidillä oli keuhkoauhtaumatauti ja pahenemisvaiheet aiheuttivat sen, että tuli ambulanssia soitettua . Sairaala oli lähellä, joten ambulanssikin tuli muutamassa minuutissa

  Like

 3. Joo oon, aika montakin kertaa :P Kolme kertaa vieraalle ihmiselle (kaatuminen ja yliannostus x2) ja kerran läheiselle (sairauskohtaus) Niin ja kerran itselle :’D

  Like

 4. Tammikuun aikana kahdesti yläkertaan. Ensimmäisellä kerralla kotibileet karkasivat käsistä mitä meluun tulee. Maanantain ja tiistain välinen yö on meillä työläisillä nukkumisaikaa, sanon mää. Toisella kerralla olivat ottaneet poppivehkeiden lisäksi teräaseet käyttöön. Ekalla kerralla riitti pelkkä poliisille yhdistäminen, tokalla kerralla tilattiin sinivuokkojen lisäksi kaksi paikkauspartiota. Katotaan, josko viimeinkin muuttaisivat muualle, kun koko rappu alkaa olla valittanut vuorollaan….

  Like

Kommentointi on erittäin suotavaa!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s