Kauneus | lifestyle

Kun kuivan ihon rasvaus kirvelee

Tämä aihe tuli päähäni, kun tein viime perjantain postausta.

Onko teille koskaan käynyt niin, että olette rasvanneet kuivaa ihoa – minulla se on yleensä sääret – ja olette toivoneet rasvauksen vievän pois kutinaa, mutta tilalle onkin tullut hetkeksi poltteleva tunne, kun voide imeytyy ihoon? No, minulle on.

Aloin miettiä, että miksi tätä käy välillä, mutta ei aina ja googlettelulla löysinkin ihan järkeviä syitä.

Syy on joko itse tuotteessa tai ihossa. Kuiva iho voi olla monelle todella tuskainen ilman, että siihen edes kosketaan. Voiteissa taas voi olla ainesosia, jotka voivat olla kuivalle iholle liian tujuja, joten kuivaihoisten on syytä välttää mm. näitä ainesosia: AHA-hapot, C-vitamiini, glykoolihappo tai laktaalihappo. Myös voiteiden hajusteet tai niiden sisältämä alkoholi voivat aiheuttaa ihoärsytystä, jonka takia iho alkaa poltella.

Yksi teoria on myös, että jos itse voide on liian ohut, se voi kirvellä iholla. Jos tätä tapahtuu, kannattaa kokeilla paksumpaa voidetta. Itse olen muuten tämän huomannut, paksummista voiteista ei yleensä tule kirvelevää tunnetta. Voide kannattaa levittää myös heti suihkun jälkeen, kun iho on vielä kostea. Näin ollen ihoon jää vielä vähän lisää kosteutta.

Muita vinkkejä, joita kuivaihoisten kannattaa talvella harkita? Ihan ensimmäisenä sanon ilmankostuttimen. Itse ostin omani nielurisaleikkauksesta toipumiseen, mutta se on ollut päällä myös talviöisin eikä naamani ole ollut yhtään kuiva tai karhea, kuten aikaisempina – jopa lämpimämpinä – talvina. Myös liiallinen pesu tai liian kuumalla peseminen kuivattaa ihoa. Kuka nyt talvella haluaa viileän suihkun ottaa? Yök!

Kuiva iho tarvitsee aurinkosuojaa myös talvella, mutta herkkäihoisten kannattaa suunnata katseet fyysisen suojan antaviin tuotteisiin, sillä kemialliset voivat ärsyttää ihoa vielä enemmän.12 thoughts on “Kun kuivan ihon rasvaus kirvelee”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


%d bloggaajaa tykkää tästä: